Værdien af danske aktier runder 2.000 milliarder

Værdien af aktier på Københavns Fondsbørs har rundet 2000 milliarder kroner - udlandet ejer tæt på en fjerdedel af den samlede værdi.

Udenlandske investorer ejer tæt på en fjerdedel af den samlede aktieværdi på OMX Københavns Fondsbørs, der ved udgangen af andet kvartal var 2.007 milliarder kroner.

Værdien af aktier og investeringsbeviser på fondsbørsen er dermed steget seks procent i forhold til årets første kvartal. Aktierne bidrog til denne stigning med 101 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på syv procent, mens stigningen i værdien af investeringsbeviser var på tre procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Værdien af udlandets beholdninger af aktier med videre steg med 13 procent, hvilket svarer til en stigning på 52 milliarder kroner i forhold til første kvartal. Dermed ejer udlandet aktier med mere for 462 milliarder kroner, hvilket er 23 procent af den samlede værdi af aktier og investeringsforeningsbeviser. De ikke-finansielle selskabers beholdning af aktier med mere steg med syv procent, og andelen af aktier med videre ejet af ikke-finansielle selskaber udgør herefter 26 procent af den samlede værdi. Husholdningerne har stadigvæk den største andel svarende til 27 procent, men deres beholdning voksede kun med to procent i forhold til kvartalet før.

/ritzau/