Verdensberømt burgerkæde giver vaccineregler fingeren. Nu har de fået en overraskende invitation

En kendt amerikansk fastfoodkæde er gået i krig mod de californiske sundhedsmyndigheder. De nægter at være en del af myndighedernes »vaccinepoliti«. Men historien slutter ikke der.

Den amerikanske fastfoodkæde In-N-Out Burger blev grundlagt i Californien i 1948 af parret Harry og Esther Snyder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frederic J. Brown/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I filmen »The Big Lebowski« spiser de det som deres sidste måltid.

Nu er den ikoniske fastfoodkæde gået ind i kampen mod vaccinetvang.

Den californiske burgerkæde In-N-Out Burger fik i sidste uge lukket deres restaurant i San Francisco.

Ifølge det amerikanske medie NPR er det de lokale sundhedsmyndigheder, der står bag nedlukningen af byens eneste In-N-Out Burger.

Kæden lukkes, fordi den ikke overholder de californiske regler om at tjekke gæsternes dokumentation for vaccination. I Californien er det et lovkrav.

Det har fået burgerkæden til at stritte imod.

»Vi nægter at agere vaccinationspoliti for nogen regering,« siger kædens chefjurist og forretningschef, Arnie Wensinger, til CBS News.

Han understreger, at kæden er meget uenige i den måde, som regeringen forsøger at diktere og tvinge private virksomheder til at diskriminere kunder.

»Florida er for vindere«

Hvor vestkysten har klare regler for blandt andet vaccinationsdokumentation, så forholder det sig noget anderledes på den sydlige østkyst.

For selvom der i mange år har været en generel opdeling af det amerikanske folk i, hvorvidt man er til In-N-Out Burger på vestkysten eller Shake Shack på østkysten, forsøger staten Florida alligevel at bane vejen for, at In-N-Out Burger skal åbne i solskinsstaten.

»Da jeg hørte nyheden om jeres nedlukning for at nægte at optræde som ‘vaccinepoliti’, vidste jeg, at jeg var nødt til at tage fat med det samme,« skriver Jimmy Patronis, der er direktør i Floridas statsadministration, i et brev til burgerkædens præsident, Lynsi Snyder.

Han fortsætter sit bejleri til kæden med, at staten blandt andet har det helt perfekte arbejdsklima, ingen personlig indkomstskat, lave selskabsskatter og afslutter med sit personlige motto: »Florida er for vindere«.

Lynsi Snyder er endnu ikke vendt tilbage på tilbuddet om at starte en helt ny historie på østkysten.