TV-kanaler trækker Trump-reklame fra skærmen: »Den er upassende«

TV-stationerne NBC og FOX News stopper med at sende en video, som sidestiller latinamerikanske migranter med en mexicansk morder.

Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to amerikanske TV-stationer NBC og FOX News har besluttet, at de ikke længere vil lægge skærmtid til en valgvideo, der er blevet lavet af præsident Trumps kampagnekontor op til tirsdagens midtvejsvalg.

Videoen, som angriber latinamerikanske migranter og Demokraternes politikere, er af både politikere og medier blevet beskyldt for at være racistisk. Tidligere har CNN afvist at sende den.

Videoen var en forkortet version af en video, som Donald Trump delte på Twitter tidligere på ugen. Den viser optagelser fra en retssag mod mexicaneren Luis Bracamontes. Han er flere gange rejst illegalt ind i USA, og i 2014 skød og dræbte han to amerikanske politibetjente i Californien. Under retssagen sagde Bracamontes, at han ønsker at skyde flere betjente, inden han blev dømt til døden.

»Hvem vil Demokraterne ellers lukke ind?« slutter videoen med at spørge, mens der i baggrunden vises billeder af den såkaldte karavane - en gruppe af tusindvis af latinamerikanske migranter, som i disse uger bevæger sig til fods gennem Mexico mod USA.

Dermed sidestilles Luis Bracamontes med de tusindvis af latinamerikanske migranter, som ønsker at komme til USA. Flere demokratiske kandidater ved det forestående midtvejsvalg har taget afstand fra videoen og kalder den »racistisk«. Og republikanere har kritiseret den. Donald Trump har udsendt videoen, da han ønsker at få de sidste dage af valgkampen frem mod midtvejsvalget til at handle om immigration.

TV-kanalen NBC har mødt hård kritik, efter de sendte reklamevideoen søndag aften midt under en kamp i den amerikanske fodboldliga, NFL, som blev set af mange millioner mennesker.

»Efter endnu en gennemgang anerkender vi videoens upassende natur, og vi har besluttet at stoppe med at vise den på vores kanaler så hurtigt som muligt,« sagde en talsmand fra NBC ifølge The New York Times.

Kort efter valgte også nyhedskanalen Fox News, at de ikke længere vil vise videoen, skriver CNN.

Selv har CNN også fået tilbudt at vise videoen, men kanalen har takket nej, da man mener, at videoen er racistisk.

Herefter blev TV-kanalen angrebet af Donald Trumps søn på Twitter, som hævdede, at CNN ikke ønskede at tale om migrant-problemer. CNNs kommunikationsafdeling fastslog, at afvisningen skyldtes videoens »racistiske indhold.«

Mandag lyder det også fra Facebook, at brugere ikke længere kan sprede videoen som reklame. Det vil sige, at brugere stadig kan dele videoen, men det er ikke længere muligt for brugere og sider at betale for at øge videoens rækkevide.

Trumps partifælle Jeff Flake, en afgående senator fra Arizona, mener, at videoen er »sygelig«, og på Twitter har han opfordret alle republikanere til at fordømme videoen.