Trump troede, at de var venner. En time senere forlod han interviewet i raseri

Ekspræsident Donald Trump og tv-værten Piers Morgan er lige nu omgærdet af kontroverser og anklager om løgne. Måske netop derfor gik det galt, da Morgan interviewede den tidligere præsident i sit nye tv-program »Piers Morgan Uncensored«.

 
Den tidligere amerikanske præsident er første gæst i programmet »Piers Morgan Uncencored«. Se traileren her. Video: TalkTV Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede inden Piers Morgans nye tv-program, »Piers Morgan Uncensored«, har fået premiere, har det skabt overskrifter.

Den første gæst i programmet er den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

I en trailer for programmet, der har premiere på mandag, kan Donald Trump angiveligt ses forlade interviewet, da Piers Morgan begynder at stille spørgsmål om præsidentvalget i 2020, hvor Trump tabte til Joe Biden.

Siden valget har Trump fastholdt – uden nogle konkrete beviser – at han tabte valget på grund af valgsvindel.

I interviewet siger Piers Morgan, at valget i 2020 var »frit og retfærdigt«, og at »du tabte«. Han beder også den tidligere præsident fremlægge konkrete beviser på valgsvindel.

Spørgsmålene om valget får tilsyneladende Donald Trump til at kalde Piers Morgan for både »uærlig« og »et fjols«.

»Jeg tror, ​​jeg er en meget ærlig mand, faktisk meget mere ærlig end dig,« kan Trump høres svare i et klip fra programmet, før han beder om, at kameraet bliver slukket og forlader lokalet.

»Vildledende«

Selv mener Donald Trump ikke, at han udvandrede fra interviewet, som man får indtryk af, når man se traileren for programmet.

På sin egen hjemmeside skriver Trump, at han rejste sig, da tidsrammen for interviewet var overskredet.

Han mener i stedet, at traileren for interviewet er klippet på en måde, der bevidst får det til at se ud som om, at han udvandrer fra interviewet.

»Piers Morgan forsøgte ligesom resten af ​​de falske nyhedsmedier ulovligt og vildledende at redigere sit lange og kedelige interview,« lyder det blandt andet fra den tidligere præsident.

»Han ville gerne have det til at se ud, som om jeg udvandrede fra interviewet, da min tidsgrænse på 20 minutter gik over med en time. Interviewet var meget stærkt om valgsvindel i 2020, hvor jeg kaldte ham 'et fjols', hvis han virkelig troede på disse resultater.«

Efter interviewet har Piers Morgan, der løbende har støttet flere af Trumps mærkesager, beskrevet, at han blot har gjort sin pligt som ven af Trump.

»De bedste venner er de mest ærlige/kritiske – ikke sykofanterne,« udtaler Piers Morgan efter interviewet.

En »sykofant« er en indsmigrende og slesk person.

Det 75 minutter lange interview har tv-premiere mandag klokken 21. Programmet bliver vist på Rupert Murdochs nye digitale tv-kanal, Fox Nation, og er det første i række af programmer med Piers Morgan i front.

Programmet er et comeback for Piers Morgan på tv-skærmen.

Han mistede sidste år sit job, da han som vært på »Good Morning Britain« kom med flere grove kommentarer om hertuginde Meghan, der er gift med prins Harry.