Trump og hans børn anklages for at have vildledt banker

Donald Trump og børnene Donald Trump Jr. og Ivanka Trump er indkaldt som vidner i sag om mulig svindel.

Ifølge en række amerikanske medier er Donald Trump og børnene Trump Jr. og Ivanka Trump blevet anklaget for at have vildledt banker. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump er blevet anklaget for at have brugt »falske eller vildledende« værdiansættelser til at få en række økonomiske fordele – herunder lån, forsikring og skattefradrag.

Det oplyser New Yorks justitsminister, Letitia James, sent tirsdag aften lokal tid – tidligt onsdag morgen dansk tid.

Også Trumps børn Donald Trump Jr. og Ivanka Trump er under anklage.

Alle tre er blevet indkaldt for at vidne under ed som en del af Letitia James' efterforskning af de økonomiske foretagender i Trump Organization.

»I efterforskningen har vi indtil videre fundet betragtelige beviser, der indikerer, at Donald Trump og Trump Organization værdiansatte falsk eller vildledende og gav et misvisende billede over for finansinstitutioner for økonomiske fordele,« siger Letitia James i en udtalelse.

I et tweet tilføjer justitsministeren, at »Donald Trump, Trump Jr. og Ivanka Trump alle har været tæt involveret i de pågældende transaktioner«.

Donald Trump har tidligere selv kaldt Letitia James' efterforskning for en del af en »heksejagt« mod den tidligere præsident.

James' kontor oplyser tirsdag, at man endnu ikke har besluttet sig for, om man vil rejse en sag. Beviserne taler dog for det, lyder det.

»I over to år har Trump Organization brugt taktikker til at forsinke processen for at forpurre en legitim efterforskning af dens økonomiske foretagender,« lyder det fra justitsministeren.

Trump Organization blev grundlagt i 1927 af Donald Trumps far og farmor og består blandt andet af en række ejendomme og hoteller.

Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg i 2016 og blev indsat som præsident i januar 2017. I 2020 tabte han præsidentvalget til Demokraternes Joe Biden. Han overtog Det Hvide Hus i januar sidste år.

/ritzau/Reuters