Trump nåede at udstede et sidste direktiv – nu koster hans børns rejseaktivitet amerikanerne dyrt

Det er ikke kun Donald Trump, der bliver beskyttet af Secret Service-agenter. Også Trumps voksne børn er underlagt sikkerhedsforanstaltninger, der koster amerikanerne millionstore beløb hver måned.

Trump-familiens intense rejseaktivitet koster de amerikanske skatteydere dyrt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Siden Donald Trump i januar forlod Det Hvide Hus, har ikke kun den afgående præsident, men også hans fire voksne børn og to af deres ægtefæller modtaget beskyttelse fra Secret Service-agenter.

Og det koster mere end 850.000 kroner om måneden.

Det fremgår af dokumenter, som gruppen Citizens for Ethics har fået indsigt i, skriver The Guardian.

Familiemedlemmer til en afgående præsident mister normalt deres beskyttelse, når der er kommet en ny præsident. Men Donald Trump udstedte et direktiv inden sin afgang, der sikrede, at hans familie bevarede deres beskyttelse i yderligere seks måneder.

Citizens for Ethics skriver yderligere, at optegnelserne viser, at Trump-børnene opretholder en »utrolig høj rejsehastighed, som derved har medført betydelige hotel- og transportregninger til Secret Service«.

Det er tidligere kommet frem, at Trump-familien har rejst 12 gange så meget på tre år, som Obama-familien gjorde på syv år.

Omkostningerne, som Citizens for Ethics har fremlagt, inkluderer ikke sikkerhedsbeskyttelse på Trumps ejendomme i New Jersey, Palm Beach og New York. Hvis de var medregnet, ville beløbet sandsynligvis være langt højere, mener gruppen.

Tidligere præsidenter har også i flere tilfælde søgt om at få forlænget ordningerne for beskyttelse af familiemedlemmer. I flere af de tilfælde var der dog ikke tale om voksne børn, men børn, der var på vej på college.

The Washington Post kunne i januar rapportere, at præsidentens direktiv om beskyttelse ikke kun inkluderede familien, men også blev udvidet til at beskytte finansminister Steven Mnuchin, den tidligere stabschef Mark Meadows og den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Robert O'Brien.

Selv har Donald Trump og hans kone, Melania, ret til beskyttelse resten af deres levetid. Sønnen Barron har ret til beskyttelse, indtil han fylder 16 år.