Trump kom på glatis, mens Biden fik lov til at hygge sig

En aflyst TV-duel fik Trump og Biden til at afholde hver sit digitale TV-vælgermøde natten til fredag. Fik Biden positiv særbehandling af intervieweren? Det diskuterer de to værter i denne uges udgave af Berlingskes podcast »Kampagnesporet«.

Præsident Donald Trump taler med publikum, efter at han natten til fredag afholdt et TV-vælgermøde, som blev sendt på NBC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

»Jeg forstår det ikke. Du er præsident, ikke nogens skøre onkel,« afbrød journalist Savannah Guthrie, som sad to meter fra præsident Donald Trump, da hun natten til fredag gik hårdt til ham under hans TV-vælgermøde.

Et TV-vælgermøde, som stod i stærk kontrast til Joe Bidens, og som har fået flere – blandt andre de to værter fra »Kampagnesporet« – til at sætte spørgsmålstegn ved, om journalisten gik for hårdt til præsidenten set i lyset af, at Joe Biden fik en noget blødere behandling.

»Hun skal jo ikke sige, »at han er nogens skøre onkel«. Donald Trumps grundlæggende budskab om, at der gælder andre standarder for ham end for Biden, var vælgermødet med til at bevise,« lyder det fra Mads Fuglede.

For alt imens Donald Trump blev presset til det yderste med kritiske spørgsmål, afbrydelser og krav om svar, gik det noget anderledes til under Joe Bidens vælgermøde.

Da en vælger blandt publikum fik lov til at stille Joe Biden et spørgsmål om, hvordan et værdigt samfund bør være, fik Biden hele 60 sekunder uden afbrydelser til at brillere med budskaber om værdighed og inklusion.

»Det er to meget forskellige verdener. Det var meget hyggeligt over hos Biden, mens Trump blev stille en række ret svære spørgsmål. Det var tydeligt at journalisten prøvede at få Trump på glatis,« lyder vurderingen af de to vælgermøder fra Mads Fuglede.

Journalist George Stephanopoulos, der styrede Bidens TV-vælgermøde, hjalp ham endog flere gange på vej med at svare i løbet af vælgermødets 90 minutter – noget, der på ingen måde mindede om tilgangen hos journalisten, som interviewede Donald Trump.

Forskellen her er også, at George Stephanopoulos er demokrat og har været en af den tidligere demokratiske præsident Bill Clintons allernærmeste kommunikationsmedarbejdere. Noget, som de to værter på »Kampagnesporet« stiller sig kritisk over for.

Hør dagens afsnit her:

Joe Biden står til jordskredssejr

Der er 17 dage til, at det amerikanske præsidentvalg går i gang, da de to værter på Berlingskes podcast »Kampagnesporet« diskuterer de usædvanlige digitale town hall-vælgermøder og ser på meningsmålingerne, som varsler en stor sejr til Biden.

Med under tre uger til præsidentvalget 3. november fører Biden med ti procent på nationalt plan og står godt i de afgørende svingstater. Mads Fuglede har tre bud på, hvad der kan få målingerne til at vende:

Ifølge ham skal meningsmålingerne være ude af stand til at fange noget særligt i det amerikanske vælgerkorps eller være for dårlige til at måle, hvem der rent faktisk stemmer til det amerikanske valg, hvor stemmeprocent plejer at ligge mellem 50 og 60 procent.

Den sidste mulighed er, at virkelig mange skifter holdning fra  frem til valgdagen. Ingen af de tre muligheder vil ifølge Mads Fuglede være sædvanlige:

»Hvis Trump ender med at vinde, vil det være første gang nogensinde, at det sker for en kandidat, der er så meget bagud, som Donald Trump er nu«.

Hør tidligere afsnit af »Kampagnesporet« her: