Trump benådede ham som noget af det sidste – nu har det fået afgørende betydning i retten

Som noget af det sidste benådede Donald Trump sin tidligere rådgiver Steve Bannon. Benådningen har nu fået betydning i en retssag i New York.

Donald Trump giver sin rådgiver, Steve Bannon, et kram ved indsættelsen i Det Hvide Hus i januar 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mandel Ngan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Steve Bannon kan sende en kærlig tanke til sin tidligere chef, efter at en række retssager mod præsidentens forhenværende rådgiver og kampagnechef nu officielt er droppet.

Donald Trump nåede som en af sine sidste handlinger i sin tid i Det Hvide Hus at benåde Steve Bannon.

Det skulle vise sig at være heldigt for Steve Bannon, da retten i New York har offentliggjort, at de ikke går videre med deres retssager mod Steve Bannon på grund af den præsidentielle benådning.

Det skriver The Washington Post.

Beslutningen følger efter en måneder lang juridisk kamp om, hvordan den konservative provokatørs benådning skulle håndteres, da han var anklaget for bedrageri.

Som grundlag for sin beslutning henviste dommer Analisa Torres til tidligere retlige drøftelser om præsidentiel benådning. Hun citerede fra en domstol i New Jersey, der helt tilbage i 1833 fandt, at en »benådning indebærer skyld«, skriver Axios.

»Hvis der ikke er skyld, er der ingen grund til tilgivelse. En part frikendes på grund af uskyld,« skriver dommeren i sin afgørelse.

Bannons advokat, Robert Costello, siger i en erklæring, at dommeren er »nået frem til det rigtige resultat. En ubetinget benådning bør altid resultere i afskedigelse af tiltale«.

Steve Bannon var ellers tiltalt sammen med Brian Kolfage, Andrew Badolato og Timothy Shea for at svindle private borgere, som havde doneret penge til at få opført en mur langs USAs grænse til Mexico.

Steve Bannon var en af dem, der var med til bane vejen for Donald Trumps præsidentdrømme. Han var idémand bag Trumps politiske succes. Deres forhold har været præget af kaos og uvenskab – blandt andet efter at Bannon kaldte Trumps datter Ivanka for dum som en dør.

Det er endnu uklart, om det amerikanske advokatkontor, der førte sagen mod Bannon, vil appellere dommerens afgørelse. Advokatkontoret hævdede, at en benådning fra præsidenten ikke betyder, at en retssag bliver direkte afvist, men blot kræver, »at retsforfølgelsen bliver afbrudt«.

Bannons tre medtiltalte blev ikke benådet og forbereder sig derfor på at blive retsforfulgt. Alle tre har benægtet de forseelser, de er anklaget for.