Trump annoncerer vælgermøder i flere stater: »Han har ikke sagt de magiske ord til mig, men …«

Donald Trump er på vej på landevejene igen. Han har annonceret nye vælgermøder i vigtige svingstater. Den tidligere amerikanske præsident vil ikke kommentere på, om han stiller op igen ved næste valg. Det vil hans tidligere rådgiver til gengæld gerne.

 
Under sit nye slogan Save America eller Red Amerika holdt tidligere præsident Donald Trump vælgermøde i Wellington i delstaten Ohio lørdag 26. juni. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havde man troet, at 75-årige Donald Trump efter sit valgnederlag sidste efterår ville nyde en rolig pensionisttilværelse, må man tro om igen.

Intet tyder på, at USAs tidligere præsident har planer om en mere rolig tilværelse efter at have forladt Det Hvide Hus.

Tværtimod har han travlt med at holde flere rallies. Han har allerede afholdt en håndfuld, og nu er der blevet annonceret nye vælgermøder i staterne Iowa og Georgia.

Vælgermøderne vil blive afholdt de kommende par uger, skriver The Hill.

De nye rallies kommer, mens spekulationerne om Trumps politiske fremtid tager til.

Donald Trump har ikke selv direkte kommenteret på, om han ønsker at stille op ved valget i 2024, men rygterne omkring hans kandidatur tager mere og mere til.

Hans tidligere rådgiver Jason Miller er overbevist om, at Trump stiller op igen.

»Jeg vil sige et sted mellem 99 og 100 procent (chance for, at han stiller op igen, red.). Jeg tror helt sikkert, ​​at han stiller op i 2024,« sagde Jason Miller i et interview til Cheddar News i forrige uge og uddybede:

»Han har ikke sagt de magiske ord til mig, men hvis du taler med ham i et par minutter, er det ret tydeligt, at han stiller op«.

Flere politiske kommentatorer ser også Trumps vælgermøder som et tegn på, at præsidenten leger med planerne om at stille op igen. Op til og under sit præsidentskab var Trump kendt for sine vælgermøder, hvor han samlede og organiserede titusinder af vælgere.

Samtidig har den tidligere præsident ikke holdt sig tilbage med at kommentere på begivenhederne i Det Republikanske Parti, hvor han stadig har en stemme i forhold til hvem, der får centrale placeringer i partiet.

At det netop er i Iowa og Georgia, Trump vælger at afholde nye vælgermøder, kommer ikke som en overraskelse. Begge stater er svingstater og spiller derfor nøgleroller i forhold til Trumps politiske fremtid.

Ved valget i 2020 vandt Biden med mindst muligt margin Georgia, der længe har været republikansk. Staten har det til trods efterfølgende spillet en vigtig rolle i Trumps anklager om valgsvindel. Georgia har – under stor kritik – valgt at lave deres love om, så de nu har strammet reglerne ved valg i staten. De nye regler påvirker særligt klassisk demokratiske vælgere.

De første annoncerede vælgermøder finder sted 25. september og 9. oktober.