Syrlig Trump håner »Mini Mike«: »Han er den største taber«

Præsident Donald Trump og milliardær Michael Bloomberg har i flere måneder været i Twitter-krig. Denne kulminerer nu for Donald Trump, som gør grin med »Mini Mike«, der har anvendt millioner af dollar på en tilsyneladende aldeles fejlslagen kampagne.

 
Joe Biden vandt stort til Super Tuesday i USA. Video: CNN. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterhånden som resultaterne fra Super Tuesday toner frem, står det klart, at milliardæren Michael Bloomberg ikke har vundet en eneste stat. Kun i territoriet Amerikansk Samoa har han sikret sig en valgsejr.

Dette er der især en person, der er glad for, og den person er Donald Trump.

»Det eneste, han har fået ud af det (sin kampagne, red.), er øgenavnet Mini Mike og en absolut aflivning af sit omdømme,« skriver præsidenten på sin Twitter.

Øgenavnet Mini Mike har Donald Trump introduceret med henvisning til Michael Bloombergs højde.

De to rigmænd har skudt med skarpt på hinanden gennem de seneste måneder, og efter Super Tuesday kulminerer det for Trump, som udråber Michael Bloomberg til at være den ultimative taber.

Øverst på præsidentens Twitter-profil er der en video af Bloomberg, der spiser og derefter slikker på sine fingre, med den ledsagende tekst:

»Mini Mike, lad være med at slikke på dine beskidte fingre. Det er både uhygiejnisk og farligt for andre og for dig selv!«

Michael Bloomberg har de seneste måneder brugt store summer af sin formue på at føre kampagne for at blive Demokraternes præsidentkandidat. En kampagne, der efter Super Tuesday, hvor 14 stater stemmer samme dag, skulle katapultere Bloomberg til at være frontløber. Realiteten ser dog noget anderledes ud. Med størstedelen af stemmerne talt op, er Bloomberg langt efter de to frontløbere, Bernie Sanders og Joe Biden.

Det var dog ikke kun Michael Bloomberg, der på valgaftenen havde Donald Trumps opmærksomhed. Elizabeth Warren, kandidat og senator fra Massachussetts, tabte sin egen hjemstat til tidligere vicepræsident Joe Biden. Også dette har fået Donald Trump til tasterne.

»Elizabeth »Pocahontas« Warren var, ud over Mini Mike, den store taber i aften. Hun var ikke engang tæt på at vinde sin hjemstat,« skriver Donald Trump sent tirsdag aften.

Præsidenten har tildelt Warren øgenavnet Pocahontas, efter at hun i 2012 hævdede, at hun var af indiansk afstamning.

Det var ikke kun Demokraternes vælgere, der skulle vælge en kandidat til Super Tuesday. Også medlemmer af det republikanske parti stemte tirsdag aften. Der har dog ikke har været nogen reel konkurrence mod præsident Trump, som har udsendt takke-tweets, hver eneste gang han har sikret sig en sejr i en stat.

Senere retweetede Trump også en video, hvori Joe Biden forveksler sin kone med sin søster.