Svingdøre i Mar-a-Lago: Trump giver 22 interviews til over 17 kommende bogprojekter

Mens Donald Trump har travlt med at give interviews til 17 forskellige bøger med ham selv som emne, kniber det med at finde forlag, der vil udgive hans erindringer.

Donald Trump har haft travlt med at give interviews, siden han stoppede som USAs præsident. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX EDELMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donald Trump har ikke ligget på den lade sige i sit hjem i Mar-a-Lago, siden han i januar forlod Det Hvide Hus.

22 interviews til mindst 17 forskellige kommende bøger er det blevet til ifølge det amerikanske medie Axios.

Trump og hans rådgivere er glade for de mange interviews, som de mener vidner om, at interessen »aldrig har været større,« skriver Axios.

Det er alt fra journalister til tidligere embedsmænd, der har fået adgang til Donald Trump, der fortæller detaljer om sin præsidenttid, mens gæsterne bliver tilbudt en lækker middag eller en diet coke, når de besøger ham i Florida.

Donald Trump har blandt andet givet interview til journalisten og forfatteren Michael Wolff, hvis bog »Fire and Fury: Inside the Trump White House« i 2018 længe var nummer ét på alverdens bestsellerlister.

Wolff udgiver i juli bogen »Landslide«, der igen vil have fokus på Donald Trumps tid som præsident.

Michael C. Bender, der er journalist på The Wall Street Journal, har også annonceret en ny bog om Donald Trump. Bogen med titlen »Frankly We Did Win This Election: The Inside Story of How Donald Trump Lost« udkommer til august.

En håndfuld andre journalister har også annonceret bøger, der forventes at udkomme senere i år eller i 2022.

Det er mindre klart, om Donald Trump selv vil skrive en bog.

Donald Trump udtalte for nylig, at han skrev på »bøgerne over alle bøger«, og at han skulle have afvist forlagsaftaler fra »de mest utrolige forlag«.

Politico har dog kunne rapportere, at ingen af ​​de største forlag i USA har ønsket at udgive Trumps erindringer, da de frygter, at det kan betyde, at andre forfattere vil forlade dem.

Samtidig siges redaktører at være forsigtige med at påtage sig opgaven på grund af de mange løgne, Donald Trump er kommet med under hele sin præsidenttid og frem mod sin afslutning.

Det testår i kontrast til tidligere præsident Barack Obama og hans hustru Michelle Obama, der fik et fælles forskud på 65 millioner dollar for deres erindringer fra Penguin Random House, kort efter at de forlod Det Hvide Hus i 2017.

Donald Trump står dog ikke helt uden tilbud, da flere mindre, konservative forlag har tilbudt at udgive hans erindringer.