Stort område oplever »akut vandforsyningsmangel«: Tag kortere brusebade, og begræns vanding udendørs

Store områder af Californien blev forrige år ramt af skovbrande. Nu frygter staten, at det samme vil ske i år, hvor tørke har fået den demokratiske guvernør til at erklære nødret i store dele af delstaten.

Vand er der ikke meget af i Californien, hvor Folsom-søen er ved at udtørre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Justin Sullivan/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske delstat Californien har udstedt et nøddekret, efter at den nordlige og centrale del af staten oplever »akut vandforsyningsmangel«, og der er udbredt tørke.

Erklæringen er gældende for 41 af statens 58 amter og påvirker næsten 40 millioner amerikanere, skriver mediet Axios.

Delstaten forventer, at en »ekstrem« eller »exceptionel« tørke vil ramme store dele af staten.

Californiens demokratiske guvernør, Gavin Newsom, har udstedt dekretet, efter at Californien flere år i træk har oplevet så omfattende tørke, at store skovbrande er brudt ud flere steder.

2020 var et særdeles hårdt år, idet skovbrande ramte over ti millioner hektar i staten. Nu frygter myndighederne, at den akutte vandmangel også i år vil resultere i skovbrande.

Store områder af Californien var forrige år ramt af skovbrande. Nu frygter myndigheder i delstaten, at historien vil gentage sig i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Etienne Laurant/Ritzau Scanpix.

»Det er nu, at californierne på ny går sammen om at spare på vandet,« forklarer Wade Crowfoot, sekretær for Californiens naturforvaltning, i erklæringen.

Myndighederne opfordrer beboerne til at begrænse vandforbruget, uanset om det sker ved at begrænse havevanding, tage kortere brusebade eller ved at lukke for vandet i forbindelse med opvask eller tandbørstning.

Erklæringen giver staten udvidede beføjelser til at begrænse vandafledninger fra områdets floder og søer, skriver Los Angeles Times.