»Sandsynligheden for, at han vil være ude at spille golf, er ret høj«: »Kampagnesporet« om Trumps afvisning af valgresultatet

I ugens udgave af »Kampagnesporet«, Berlingskes podcast om amerikansk politik, tales der om, at Donald Trump ikke viser nogen tegn på at ville erkende sit valgnederlag, selv om han ikke har kunnet fremlægge beviser for valgsvindel. Det vil sætte sine spor.

 
Rudy Giuliani er personlig advokat og juridisk rådgiver for præsident Trump og manden, der står i spidsen for jagten for beviser på, at der står omfattende valgsvindel bag Trumps nederlag ved præsidentvalget 3. november. Foreløbig er der fremlagt mange påstande, men ingen beviser for svindel ved valget. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Der er slet ingen tegn på, at Donald Trump er på vej til at erkende, at han tabte præsidentvalget til Joe Biden.

Der er heller ingen tegn på, at præsidentens personlige juridiske rådgiver rent faktisk er i stand til at fremlægge beviser for anklagerne om en national sammensværgelse mod Trump og omfattende valgsvindel, der snød ham for en »jordskredssejr«. Og det har konsekvenser.

Hør den nye udgave af »Kampagnesporet« her:

De to værter på »Kampagnesporet«, Berlingskes podcast om amerikansk politik, Mads Fuglede, USA-ekspert og medlem af Folketinget for Venstre, og David Trads, tidligere USA-korrespondent, følger indgående med i præsidentvalgets efterspil, og de ser ikke nogen mulighed for, at Trump får held med at rykke ved det åbenlyse valgresultat i Bidens favør.

Trumps handlemåde sætter spor

Men selv om der ikke er mere tilbage i anklagerne om valgsvindel end »Trumps fikse ideer«, betyder det ikke, at Trump vil give sig, vurderer Fuglede:

»Jeg tror, at han vil blive ved med at sige noget helt andet end virkeligheden, og det har sat sig i vælgerkorpset.«

De to USA-eksperter er enige om, at det kan få betydning fremover. Biden vil skulle kæmpe med, at en stor del af de amerikanske vælgere er overbeviste om, at han snød sig til sejren.

Republikanerne får svært ved at komme videre og udnytte det gode valgresultat, som de sikrede sig i begyndelsen af november på alle andre punkter end præsidentvalget. I stedet vil Republikanerne skulle forholde sig til, at Trump ønsker at fastholde sit greb i vælgerskaren og måske vil stille op igen om fire år.

»Kampagnesporet« tager også fat i den bizarre begivenhed, hvor Trumps juridiske rådgiver, Rudy Giuliani, blev så varm og ophidset, da han fremsatte nye anklager om valgsvindel, at hans hårfarve løb ned ad kinderne.

Vælger måske golf frem for indsættelse

Uanset hvor mærkeligt og direkte uansvarligt man vil kalde Trump-lejrens forsøg på at påvirke et valgresultat, sætter det sine spor i amerikansk politik. »Kampagnesporet« forudser, at indsættelsen af Biden som præsident 20. januar ikke vil komme til at ligne nogen tidligere indsættelser.

»Sandsynligheden for, at han vil være ude at spille golf, er ret høj,« lyder Fugledes spådom om, at Trump slet ikke vil møde frem.

Konsekvenserne af det bizarre valgforløb bliver vendt og drejet af de to værter, der også kommer ind på Barack Obamas nye selvbiografi om sin første præsidentperiode.

I modsætning til de generelt rosende anmeldelser i danske medier, synes de to værter, at Obama er for rundhåndet med selvrosen og mener, at det måske ikke er ham, som den tidligere vicepræsident Biden skal efterligne, når han selv bliver præsident.

Vil man høre mere om den vurdering, kan man finde den i den nye udgave af »Kampagnesporet«.

Hør tidligere afsnit her: