Pengene skulle gå til syge børn, men havnede i direktørens lommer

Økonomiske uregelmæssigheder i en amerikansk afdeling af velgørenhedsorganisationen Make-A-Wish ledte fondens medarbejdere på sporet af, at ikke alle pengene kom syge børn til gavn. Et beløb svarende til mere end en kvart million kroner gik til direktørens private forbrug.

Make-A-Wish har til formål at opfylde ønsker for syge børn i alderen fra 3 til 18 år. Det kan blandt andet være et ønske om at opleve Disneyland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Hiffmeyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fonden er kendt for at opfylde syge børns drømme. Om ønsket så er at se Liverpool FC spille fodbold, kramme en prinsesse i Disneyland eller et møde med forfatteren til Harry Potter-bøgerne.

I flere årtier har Make-A-Wish muliggjort, at børn, der har det allersværest, kan få et lysglimt i hverdagen.

I den amerikanske delstat Iowa er det dog ikke alle penge, der er gået direkte til de syge børn.

Det står klart, efter at det har vist sig, at fondens direktør i Iowa har taget penge fra kassen og lagt dem i egen lomme.

Det erkender den nu tidligere administrerende direktør, Jennifer Woodley, i en skriftlig tilståelse, skriver The Guardian.

Hun erkender, at hun har foretaget uautoriserede hævninger på et kreditkort tilhørende fonden, at hun uden godkendelse har udbetalt bonusser til sig selv, ligesom hun har tildelt sig selv lønstigninger. Jennifer Woodley forsøgte at dække over de mange beløb ved at indrapportere falske udgifter til fondens regnskab.

I alt har 40-årige Jennifer Woodley svindlet for mere end 250.000 kroner

Tyveriet begyndte kort efter, at Woodley blev udnævnt til fondens præsident og administrerende direktør i 2019. Pengeoverførslerne fortsatte, indtil gruppen opdagede de økonomiske uregelmæssigheder under en intern gennemgang sidste sommer, skriver NBC News.

Woodley blev efterfølgende fyret, hvorefter en politimæssig efterforskning af sagen blev indledt.

Anklagemyndigheden har oplyst, at den går efter en dom med fem års prøvetid samt bøder og en tilbagebetaling af det beløb, Jennifer Woodley har stjålet fra fonden.

Make-A-Wish er repræsenteret i flere end 50 lande, hvor fonden giver støtte og mindeværdige oplevelser til børn med kritiske sygdomme og deres familier. Make-A-Wish er også at finde i Danmark.