På black friday-udsalg købte hans far et våben til ham: Nu er fire personer døde

Kort inden en 15-årig dreng gik til angreb på skolekammerater, advarede han om det forestående skyderi på mediet Snapchat. Nu er den 15-årige sigtet for blandt andet drab og terror efter skoleskyderiet nær Detroit onsdag.

 
Den 15-årige skoleskyder affyrede tirsdag over 30 skud under angrebet på Oxford High School, Michigan USA. Video: CNN/Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Black friday er I USA en af årets store dag, hvor amerikanerne valfarter ud i butikkerne.

En af de shoppende var en far til en 15-årig dreng. På udsalg købte han en pistol, som han forærede sønnen.

Få dage senere – onsdag i denne uge – brugte sønnen ifølge CNN selvsamme pistol til at begå et skoleskyderi på sin high school i Oxford nord for Detroit i delstaten Michigan.

Den 15-årige skulle, kort forinden skyderiet gik i gang, have advaret mod angrebet på det sociale medie Snapchat.

Advarslen kom for sent.

I alt er fire elever nu døde, mens mindst syv er såret. To piger, 14 og 17 år, blev dræbt på stedet. En 16-årig dreng blev hårdt såret af skud og døde i en politibil på vej til hospitalet. En 17-årig dreng døde sent i aftes på hospitalet.

Den 15-årige kom ifølge beretninger ud fra et toilet på skolen med våbnet i hænderne, hvorefter han begyndte at skyde mod elever, der befandt sig på gangen.

Forældrene havde samme dag været til samtale med skolens rektor om sønnen på grund af hans »opførsel i klasselokalet«, skriver New York Post.

Politi undersøger nu, hvordan familien opbevarede våbnet, og i hvilket omfang teenageren havde adgang til det. Anklagemyndigheden overvejer nu at rejse sigtelse mod forældrene, skriver ABC News.

Skyderiet fandt sted i en af skolens gange. Politiet fandt efterfølgende 30 patronhylstre på stedet og yderligere 18 patroner i pistolen.

Den 15-åriges ofre var formentlig tilfældige ofre, forklarer sheriff Michael Bouchard ifølge New York Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nic Antaya/EPA/Ritzau Scanpix.

Den 15-årige formodede gerningsmand er onsdag blevet sigtet for terror, fire tilfælde af drab, syv tilfælde af drabsforsøg og 12 anklager om våbenbesiddelse. Det oplyser anklagemyndigheden ifølge The New York Times.

Trods sin alder bliver drengen ikke stillet for en ungdomsdomstol.

Den 15-åriges ofre »virker tilfældige«, forklarer sheriff Michael Bouchard ifølge New York Times. Det var dog tydeligt, at han havde til hensigt at dræbe, lyder konklusionen:

»Han skød folk på nært hold, i flere tilfælde i hovedet og brystet. Det er absolut koldblodige mord.«

Drengen, der var elev på skolen, blev anhold få minutter efter, at det første skud.

Han har hidtil afvist at sige noget under forhør.

Politiet er nu ved at gennemgå en række tekster, der indeholder »nogle af hans tanker«, oplyser politiet til CNN ifølge Ritzau.

»Vi kan ikke få oplyst et motiv fra den mistænkte, men vi tror, at vi har en vej til supplerende information om, hvordan og hvorfor dette skete,« siger Bouchard.

Onsdagens skoleskyderi er det hidtil dødeligste skyderi på en skole i USA i år, skriver The New York Times.