Over tusind personer anholdt ved »spring break«-fester, efter at nye restriktioner vækker vrede

Kaos er brudt ud i Miami Beach og andre steder i Florida, hvor de traditionelle fester i de studerendes påskeferie er aflyst. Over tusind personer er anholdt, efter at flere restauranter og biler er blevet ødelagt efter fest i gaderne.

I Miami Beach i Florida er der udbrudt kaos, da tusindvis af mennesker ikke vil indordne sig under det nye udgangsforbud. I steder lader de festen fortsætte på gaden, hvor flere restauranter og biler bliver ødelagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle/AFP/Ritzau Scanpix

Utilfredsheden spreder sig i Miami Beach. Netop som de traditionelle fester i de studerendes påskeferie, spring break, hvor unge fra hele landet flyver til Florida for at feste, skulle finde sted, er der indført udgangsforbud og restriktioner, der skal mindske netop antallet af fester.

Restriktionerne, der forventes at vare helt frem til 12. april, har skabt stor frustration i gaderne i Miami Beach, skriver flere medier. Blandt andet CNN.

Trods et nyt udgangsforbud mellem klokken 20 om aftenen og 6 om morgenen var flere tusinder samlet på gaderne i weekenden, hvor festen fortsatte ufortrødent uden mundbind og ude af kontrol. Flere restauranter blev ifølge medier raseret i nærkampe, og stole blev brugt som våben. Flere biler blev også ødelagt, da de festende valgte at danse på dem.

Myndighederne advarer om, at forsamlingerne kan være en trussel mod sikkerheden i den sydlige stat, da frygten for smitteudbrud vokser. Politiet er sat talstærkt ind for at få kontrol med situationen, hvor over tusind personer er blevet anholdt i weekenden.

En politibetjent forsøger forgæves at lede de mange personer på gaden væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle/AFP/Ritzau Scanpix.

Miami Beachs borgmester, Dan Gelber, sagde til CNN, at han havde problemer med at sove om natten, fordi han var »bekymret over de fester, der ikke var under kontrol«.

»Når hundredvis af mennesker løber i panik gennem gaderne, er du klar over, at det ikke er noget, en politistyrke kan kontrollere,« sagde han ved et pressemøde søndag.

Myndighederne i Florida har understreget, at det ikke kun er de klassiske universitetsstuderende, der ellers normalt tager turen til Florida for at deltage i ferien, der er skyld i kaosset i gaderne. Det er derimod i højere grad ældre amerikanere, der ønsker at feste løs i en af ​​de få stater, der er mere åben under pandemien, forklarer myndighederne.

Turister er blevet opfordret til at blive på deres hoteller, mens urolighederne finder sted.

En mand sidder anholdt på jorden, mens feststemte personer går glade forbi trods udgangsforbud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle/AFP/Ritzau Scanpix.

Florida har ingen statslige regler om at bære mundbind, forsamlingsforbud eller lignende restriktioner, som de fleste andre amerikanske stater ellers har haft.

»Jeg tror, ​​der er meget få steder, der har været åbne samtidig med vores stat,« har den republikanske guvernør Ron DeSantis tidligere udtalt.

Florida er meget hårdt ramt økonomisk på grund af manglen på turister under pandemien. Mange var rejst til Florida netop nu i håb om at kunne holde ferie uden restriktioner. De må dog rejse skuffede hjem.

Myndighederne i Florida har set sig nødsaget til at indsætte militæret flere steder for at få styr på situationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marco Bello/Reuters/Ritzau Scanpix.