Nye dokumenter tegner et billede af Jeffrey Epsteins sidste 36 dage i live: »Jeg ville aldrig gøre det mod mig selv«

The New York Times afslører nye detaljer om tiden op til Jeffrey Epsteins død. Det tegner et billede af en mand, der ikke vil dø – men som samtidig ved, præcis hvordan han kan manipulere sig til at få sin vilje.

 
Jeffrey Epsteins samlever gennem mange år, Ghislaine Maxwell, blev i sommeren 2020 anholdt. Video: CNN/Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oda Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeffrey Epstein blev fundet livløs i sin fængselscelle i august 2019, hvor han var død ved hængning.

Siden hans død har et utal af konspirationsteorier spredt sig på nettet. De forsøger alle at forklare den sexanklagede rigmands pludselige død.

Det samme gør The New York Times, der har fået indblik i over 2.000 dokumenter, der i detaljer beskriver Jeffrey Epsteins sidste 36 dage i live.

Mens flere af konspirationsteorier tvivler på, at Jeffrey Epstein frivilligt begik selvmord, tegner The New York Times et billede af en »mestermanipulator«.

Avisen har blandt andet set nærmere på nogle af de mange samtaler, Jeffrey Epstein havde med en fængselspsykolog inden sin død.

Han skulle have fortalt psykologen, at han var for meget af »en kujon« til nogensinde at begå selvmord.

»Jeg har ingen interesse i at begå selvmord. Jeg ville aldrig gøre det (selvmord, red.) mod mig selv,« er Jeffrey Epstein citeret for at have sagt.

Samtalen fandt sted to uger før, at han blev fundet død.

Ifølge notaterne forklarede han psykologen, at han levede »et vidunderligt liv« på trods af sin fængsling.

Men samtidig klagede han konstant til sine advokater over forholdene i fængslet. Han skulle både have klaget over at gå i det orange fængselstøj og et støjende toilet. Han havde også flere smerter i særligt højre arm som følge af fængslingen.

Og det fører frem til pointen ifølge The New York Times: Jeffrey Epstein var en manipulator, der skaber »illusioner til det sidste, og bedrager kriminalbetjente, rådgivere og specialuddannede fanger, der har til opgave at overvåge ham døgnet rundt«.

Epsteins lovprisning om, at han havde et godt liv, var medvirkende til, at fængslets ansatte slækkede på kravene og kontrollen, hvilket i sidste ende gjorde det nemt for Epstein at begå selvmord i sin celle, uden at det blive stoppet.

Ifølge The New York Times havde Jeffrey Epstein endda allerede en måned før sin død forsøgt at begå selvmord.

Ingen cellekammerat

I notaterne fremgår det også, at Epstein som noget af det sidste – samme aften som han døde – bad om lov til at ringe til sin mor. Da hun ikke længere var i live, ringede han i stedet til sin kæreste som det sidste, inden han alene lagde sig til at sove i sin celle. Det var imod proceduren.

Der var udtrykkelig ordre om, at Epstein skulle have en cellekammerat. Det var netop af frygt for selvmordsforsøg. Men den ordre blev ikke overholdt.

Da Epstein døde, ventede han på, at en omfattende retssag mod ham skulle begynde. Han var anklaget for at have seksuelt misbrugt flere mindreårige piger og solgt dem videre til sex med rigmænd. Den britiske prins Andrew er anklaget for ved tre tilfælde at have haft sex med en mindreårig, som Epstein skulle have formidlet kontakt til. Prinsen nægter alle anklager.

The New York Times har gravet de mange detaljer om Epsteins sidste tid frem i forbindelse med Ghislaine Maxwells retssag, der indledes mandag 29. november. Hun er anklaget for at have hjulpet Jeffrey Epstein med at sælge pigerne til sex.