Nye afsløringer: Tidligere toppolitikers bror misbrugte sin magt i medierne – forsøgte at få nys om kommende historier

Tv-vært Chris Cuomo kan meget vel snart skulle se sig om efter et nyt job. Det synes at være konklusionen i den amerikanske presse, efter nye afsløringer viser, hvordan CNN-værten rådgav sin bror, Andrew Cuomo, mod #metoo-anklager.

 
Til januar skal Andrew Cuomo møde i retten. Han er anklaget for at begå seksuelle overgreb på 11 kvindelige ansatte. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Andreas Hein. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to brødre var på toppen. Den ene i amerikansk politik og den anden i medieverden.

Men siden beskyldningerne om seksuelle overgreb ramte den tidligere guvernør i New York, Andrew Cuomo, er det gået ned af bakke for de to berømte brødre.

Og nu forværrer nye oplysninger sagen yderligere. I hvert fald for den yngste af de to, skriver The Atlantic.

En række nye dokumenter afslører, at tv-vært på CNN, Chris Cuomo, i langt højere grad end først antaget, var involveret i bestræbelser på at dæmme op om den skandale, der ramte hans storebror i foråret 2020.

Det afslører flere tekstbeskeder og interviews foretaget af et hold efterforskere, som blev offentliggjort mandag af justitsminister Letitia James.

De nye oplysninger, der er med til at vise, hvordan Chris Cuomo har forsøgt at modarbejde kvinderne, der anklagede hans bror, kan risikere at koste ham jobbet hos CNN, skriver New York Post.

Dokumenterne afslører blandt andet, hvordan Chris Cuomo forsøgte at kontakte sine kilder i medieverden for at få oplysninger om, hvilke historier der var på vej mod hans bror.

Andrew Cuomo er anklaget for at have krænket mindst 11 kvinder. Anklagerne tæller befamling af baller og bryster, kys og upassende kommentarer, der skabte et »uvelkomment arbejdsmiljø for kvinder«.

De nye oplysninger får nu CNN til at kigge deres egen tv-værts ageren efter i sømmene. Det oplyser CNN, der vil revurdere, om Chris Cuomo stadig kan stå i spidsen for sit program »Cuomo Prime Time«.

Chris Cuomo er en af de store værtsprofiler på CNN. Her ses han under Demokraternes debat for præsidentkandidater i 2019. Han taler med den kommende vicepræsident, Kamala Harris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix.

CNN-værten skulle have forsøgt at bruge sine kontakter i medieverden til at hjælpe sin bror. Det har Chris Cuomo ellers tidligere nægtet.

»Jeg har aldrig angrebet eller opfordret nogen til at angribe nogen kvinde, der stod frem. Jeg ringede aldrig til pressen om min brors situation.«

Men de nye dokumenter afslører, at han under vidneudsagn har indrømmet at have kontaktet andre journalister for at få nys om kommende historier om broren.

Tidligere er det kommet frem, at Chris Cuomo deltog i strategimøder, der skulle hjælpe broren med håndteringen af de mange anklager. Han skulle blandt andet have hjulpet sin bror med at bygge et forsvar op mod kvinderne, der anklagede ham. Det fik dengang CNN til at kræve, at deres tv-vært ikke deltog i den type møder.

Andrew Cuomo trak sig som guvernør i august efter anklagerne. Han var tidligere spået gode chancer for en dag at blive Demokraternes præsidentkandidat.