Nu hopper verdensberømt restaurant med på global trend: »Efter alt, hvad vi alle har været igennem …«

Et af New Yorks og verdens førende spisesteder opgiver kødet. Det skal hjælpe med at redde verdens klima, lyder begrundelsen fra ejeren af Eleven Madison Park.

Restaurantchef og ejer af Eleven Madison Park Daniel Humm vil fremover udelukkende have fokus på veganske retter, når den verdensberømte New Yorker-restaurant, der i 2017 blev kåret til verdens bedste, genåbner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havde du glædet dig til rejsen til New York City og besøget på Eleven Madison Park for at sætte tænderne i en saftig bøf, må du formentlig rejse skuffet hjem.

Den verdensberømte restaurant vil fremover udelukkende friste med veganske alternativer, idet den har valgt kun at servere plantebaserede retter.

Det moderne fødevaresystem er ikke tilstrækkelig bæredygtigt, mener restaurantchef og ejer Daniel Humm.

»Det er blevet stadig tydeligere, at det nuværende fødevaresystem ikke er bæredygtigt på så mange måder,« skriver Daniel Humm på restaurantens hjemmeside og tilføjer:

»Efter alt, hvad vi alle har været igennem det seneste år, står det klart, at vi ikke kunne genåbne med samme restaurant som før.«

Eleven Madison Park blev kåret til verdens bedste restaurant i 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kena Betancur/Ritzau Scanpix.

Restauranten har været lukket under pandemien, men genåbner igen 10. juni. Pandemien har slidt hårdt på turismen i New York City, der frygter, at turisterne ikke vender retur foreløbig.

Derfor skal ikke kun den nye menu lokke gæster og turister til, når de igen kan vende retur. Også det nuværende service vil blive skiftet ud. Det vil i stedet blive erstattet af service fremstillet af grøntsager, produkter fra havet, frugt, bælgfrugter, svampe og korn.

Daniel Humm er drivkraften bag Eleven Madison Park, der har vundet tre Michelin-stjerner og er en af de mest populære restauranter på Manhattan. Den er flere gange blevet kåret til verdens bedste restaurant. En menu på den fine restaurant koster omkring 7.000 kroner for to personer.

Toprestauranter er ikke alene om at hoppe med på trenden. I sidste uge annoncerede den populære madhjemmeside Epicurious, at den ikke længere vil offentliggøre nye opskrifter med oksekød. Det sker »af bekymring for den skade, kvæg har på miljøet, og hvordan dette fremskynder klimakrisen«, oplyser restauranten ifølge The Guardian.

Flere fastfoodkæder, blandt andet Burger King, tilbyder nu også kødfrie alternativer.