Milliardærarving blev kidnappet på åben gade. Nu har et par badetøfler fået afgørende betydning

Børnehaveklasselærer og milliardærarving er ikke blevet set, siden hun fredag morgen blev tvunget »med vold« ind i en sort SUV og bortført. En mand, der er tidligere dømt for kidnapning, er nu i politiets søgelys, efter et par badetøfler blev fundet tæt på gerningsstedet i Tennessee.

 
34-årige Eliza Fletcher var ude på sin vanlige løbetur, da en sort SUV først kørte forbi og senere ventede på hende på en mørk parkeringsplads længere nede ad vejen. Video: Eyewitness News ABC7NY. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun var ude på sin vanlige løbetur tidligt fredag morgen, da en sort SUV kørte forbi hende.

I stedet for at fortsætte videre standsede den på en mørk parkeringsplads tæt ved og ventede. Da hun ikke vendte hjem efter løbeturen, blev hun meldt savnet af familien.

Videoovervågning har siden vist, hvordan Eliza Fletcher med vold blev tvunget ind i SUVen, der kunne ses køre væk i høj fart kort efter.

Det står klart, at 34-årige Eliza Fletcher, der arbejder som børnehaveklasselærer på en pigeskole i Memphis i staten Tennessee, blev kidnappet fredag morgen. Hun er fortsat savnet.

Myndighederne har delt et billede fra 34-årige Eliza Fletchers løbetur som en del af eftersøgningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tennessee Bureau of Investigation.

Den forsvundne kvinde blev sidst set omkring klokken 04.20 tidlig fredag morgen, hvor hun løb en tur nær Memphis universitets campusområde.

Selvom den 34-årige kvinde fortsat er savnet, så har et par badetøfler bragt politiet tættere på en mulig gerningsmand.

Søndag stod Eliza Fletchers mand, far, mor, bror og onkel frem på et pressemøde med en klar besked til hendes bortfører og eventuelle medsammensvorne.

»Vi ønsker at se Eliza vende trygt hjem.«

Side om side står familien som forstenede foran et stort billede af den kidnappede kvinde og beder offentligheden om hjælp.

»Vi tror, at nogen ved, hvad der skete, og kan hjælpe,« siger Eliza Fletchers onkel, Mike Keeney.

Velkendt – og velhavende

Familien har udlovet en dusør på 50.000 dollar, hvilket svarer til over 375.000 kroner, for oplysninger, der hjælper politiet med at finde Eliza Fletcher, så hun kan vende hjem i sikkerhed.

Den forsvundne lærer kommer fra en velkendt Tennessee-familie, der er grundlæggere af et privat hardwarefirma vurderet til mere end 24 milliarder kroner. Virksomheden beskæftiger på nuværende tidspunkt flere end 5.500 mennesker.

Eliza Fletchers bedstefar Joseph »Joe« Orgill III, der frem til sin død i 2018 var med til at drive virksomheden Orgill Inc., var en respekteret forretningsmand og filantrop i hjembyen – og alle i byen kendte angiveligt familien.

På virksomhedens hjemmeside står der, at det er »verdens største uafhængige distributør« af hardware, der forsyner forhandlere i hele Nordamerika og i mere end 60 lande verden over. Orgill Inc. omsætter årligt for mere end tre milliarder dollar og fik i 2021 en 143.-plads på Forbes' liste over de største private virksomheder i USA.

I 2014 blev Eliza og Richie gift, og »der har ikke været noget andet bryllup som dette i Memphis nogensinde«, skrev Memphis Magazine om det ekstravagante bryllup. Parret har i dag to børn sammen.

Bortført med vold

Ifølge en erklæring fra det lokale politi, som ABC News har fået indsigt i, viser en overvågningsvideo fra området altså, hvordan Eliza Fletcher under sin løbetur blev tvunget ind i en sort GMC Terrain med vold.

»En mand forlod den sorte GMC Terræn, løb aggressivt mod offeret og tvang derefter offeret ind i passagersiden af ​​køretøjet. Under bortførelsen så der ud til at være opstået en kamp,« hedder det i erklæringen.

Nu er en 38-årig mand – og gammel kending i kriminalregistret – i politiets varetægt.

Der er tale om Cleotha Abston, som i sagen om den forsvundne skolelærer er anklaget for kidnapning af særlig grov karakter og manipulation med beviser i sagen, oplyser politiet i Memphis på Twitter.

Han blev anholdt sent lørdag aften, efter at han blev fundet inde i en den selvsamme SUV, som myndighederne ledte efter i forbindelse med bortførelsen. Abston forsøgte angiveligt at flygte, men en række U.S. Marshals var hurtigt i stand til at fange ham, skriver ABC News.

Under efterforskningen har en cyklist fortalt politiet, at vedkommende cyklede i nærheden af gerningsstedet fredag morgen, kort tid efter kidnapningen, og fandt en mobiltelefon, der tilhørte Eliza Fletcher, liggende på gaden sammen med et par badetøfler af mærket Champion.

De er senere blevet undersøgt og har ifølge politierklæringen Cleotha Abstons dna på sig. En overvågningsvideo fra en lokal biograf fastslår ligeledes, at Cleotha Abston netop var iført et sådan par om torsdagen – dagen før Eliza Fletchers kidnapning.

Der står videre i erklæringen, at SUVen, som politiet eftersøgte, var registreret til en kvinde, som Abston bor med.

Vidner har over for politiet fortalt, at Cleotha Abston dukkede op ved deres hjem og »opførte sig mærkeligt« omkring 07.50 fredag morgen. Her så de ham rengøre indersiden af SUVen og vaske sit tøj.

Tidligere dømt for kidnapning

Der er ikke først gang, at Cleotha Abston er anklaget i en sag om kidnapning.

For 21 år siden, i 2001, blev han dømt for kidnapning og røveri af Memphis-advokaten, Kemper Durand.

Abston blev idømt 20 års fængsel uden mulighed for prøveløsladelse for kidnapningen, der fandt sted 25. maj 2000. Det har politiet bekræftet over for The Sun.

Kemper Durand var på vej hen til sin bil efter en fest, da Cleotha Abston nærmede sig bagfra, tog hans tegnebog og tvang ham ind i bagagerummet.

Abston blev ifølge The Suns oplysninger løsladt i juli 2020.

Mens den anklagede forbliver i politiets varetægt med en række beviser mod sig og en kaution på 500.000 dollar, fortsætter den intense eftersøgning af den forsvundne børnehaveklasselærer Eliza Fletcher. Cleotha Abston har afvist at kommentere sagen.