Midt i politisk modvind: Meghan Markle overrasker i interview i tv-show, men har andre ting end brystmælk og kattesange på dagsordenen

Det kom som lidt af en overraskelse, da den 40-årige hertuginde af Sussex, Meghan Markle, noget usædvanligt stillede op til interview med den populære amerikanske tv-vært Ellen DeGeneres. Hertuginden er nemlig i øjeblikket i strid politisk modvind og bliver kritiseret for at bruge sin titel til at lobbye for betalt barselsorlov. Men kan et lethjertet interview gøre op med den tungtvejende kritik fra flere amerikanske senatorer?

 
Meghan Markles optræden på Ellen Degeneres talkshow, blev til en munter pause fra beskyldningerne der i øjeblikket er rettet mod Meghan Markle. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Andreas Hein Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et noget usædvanligt syn.

Hertuginden af Sussex, Meghan Markle, på et marked med en sutteflaske i munden, i færd med at synge kattesange og med smagsprøver på chips, som hun indtager som en hamster.

Men omend usædvanligt var det sådan, at dele af et interview med den amerikanske tv-vært, Ellen DeGeneres, forløb torsdag.

Meghan Markle blev nemlig før det endelige interview sendt ud på et marked, hvor hun skulle gøre alt, hvad den 63-årige talkshowvært bad hende om.

Se et klip af interviewet her:

Udfordringen er en del af et koncept, Ellen DeGeneres i årevis har udsat Hollywoodstjerner for. Herunder Emma Watson, Adele og Michelle Obama.

Men det tydede på, at hertuginden havde andre emner på dagsordenen end fjollede lege. I interviewet fik hun nemlig drejet snakken over på hendes én af hendes mærkesager: Betalt barselsorlov i USA.

Og det falder ikke i lige god jord hos alle.

I løbet af de seneste uger har Meghan Markle nemlig været heftigt kritiseret for sin håndtering af mærkesagen. Kritik, der hovedsageligt anklager hende for at misbruge titlen som hertuginde til at lobbye politiske sager.

Hertuginde med en dagsorden

I midten af oktober opfordrede hertuginden i et åbent brev til, at man indfører betalt barselsorlov. Brevet var adresseret til den demokratiske leder af Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, og Senatets demokratiske leder, Charles Schumer.

Markle henvendte sig i brevet til de to politikere som mor og underskrev det »Meghan, hertuginde af Sussex«. Samtidig er Demokraterne i øjeblikket i gang med at udarbejde den såkaldte Build Back Better-plan, som blandt andet afsætter penge til uddannelse, klima og sociale tiltag.

Brevet medførte kritik fra enkelte politikere. Men det var først, da Markle forleden ringede flere republikanske senatorer op på deres private telefonnumre, at hertugindens lobbyisme blev bemærket på et bredere plan.

Markle havde angiveligt fået telefonnumrene af den demokratiske senator Kirsten Gillibrand, som også arbejder for at få indført betalt barselsorlov. Det skriver Politico.

Den republikanske repræsentant i Missouri, Jason Smith, som tidligere har kritiseret Meghan Markle for at blande sig i amerikansk politik, har nu foreslået, at man bør fratage hende hertugindetitlen, så hun ikke kan udnytte den til at opnå politisk indflydelse.

Men Markle er tilsyneladende ikke helt enig.

Da hertuginden for nylig deltog i en bogkonference for The New York Times, understregede hun, at hun ikke blandede sig i politik ved at anbefale betalt barselsorlov, men at der tværtimod var tale om en »humanitær problematik«.

Prins Harry og Meghan Markle har dog heller ikke tidligere været tilbageholdende med deres holdninger. Så sent som da FNs klimatopmøde COP26 løb af staben, gav parret udtryk for deres bekymringer og lancerede et initiativ, der har til formål at skære familiens udslip af drivhusgasser ned til nul i 2030.

Senator Kirsten Gillibrand har i forbindelse med opkaldene meldt ud, at hun i løbet af den næste måned vil afholde en middag for en række kvindelige senatorer og Meghan Markle for at diskutere emnet yderligere.