Midt i Australiens ti plager er et mirakel brudt frem: Pludselig er der vandfald på verdens største sten

Flere vandfald er skudt frem på den australske klippeformation Uluru, efter at Australien er ramt af store mængder nedbør.

 
Der er endnu ingen dødsfald forbundet med oversvømmelserne, men ødelæggelserne er enorme. Video: Reuters/Ritzau Scanpix/AP. Redigering: Sarah Sander Fold sammen
Læs mere

Det må føles, som om endnu en af de ti plager har ramt Australien, der alene det seneste år har været plaget af både skovbrande, tørke, insekter og en pandemi.

Nu er landet også ramt af oversvømmelser.

Medarbejderne i nationalparken forventer, at vandmasserne vil skabe mere liv i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stacey MacGregor/Reuters/Ritzau Scanpix.

I området omkring Uluru, tidligere kendt som Ayers Rock, faldt der i weekenden en sjettedel af al den regn, området normalt plejer at få på et helt år.

46 millimeter er det blevet til, hvilket har ført til vandfald overalt på den 350 meter høje og 3,6 km lange sandsten.

Det skriver BBC.

Nedbør forårsagede allerede forrige sommer flere mindre vandfald ved Uluru, men weekendens oversvømmelse har resulteret i de største vandfald i længere tid.

Medarbejderne i nationalparken, hvor Uluru er placeret, kalder synet af den store klippeformation dækket af vandfald for »ekstraordinært« og »unikt«.

Synet af de mange vandfald har også fået turister til at strømme til – ikke blot for at se vandfaldene men også for at se, hvordan Uluru, der er kendt for sin ikoniske røde farve, skifter farve på grund af vandet.

Sådan plejer det populære turistmål Uluru – Ayers Rock – at se ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dan Peled/EPA/Ritzau Scanpix.

Plage af dødeligt giftige edderkopper på vej

Det er ikke kun i Northern Territory, at de store vandmængder er faldet. Også New South Wales er ramt at nogle af de værste oversvømmelser i årtier. Flere australiere har måtte forlade deres hjem.

Samtidig advarer myndighederne nu om, at en »plage« bestående af en af verdens dødeligste edderkopper kan være på vej til at myldre frem, skriver Ritzau.

Advarslen, der lyder som noget taget ud af biblen, kommer fra The Australian Reptile Park. Naturparkens direktør, Tim Faulkner, forklarer, at den giftige tragtspinder kan finde på at søge ly for vandmasserne i folks hjem.

I Australien findes mindst 2.500 arter af edderkopper. Den giftigste af dem alle – der også er verdens giftigste – har valgt stort set udelukkende at husere i og omkring Sydney og dens fire mio. indbyggere. Edderkoppen går også under navnet »The Sydney funnel-web spider«.

»Det kommende varme vejr med høj luftfugtighed er perfekte forudsætninger for et tragtspinder-boom i de kommende dage,« forklarer Tim Faulkner.

Flere edderkopper har allerede forsøgt at søge ly for vandmængderne.