Medier: Nu kan danskere snart rejse til USA

I mere end halvandet år har det været stort set umuligt for danskere at komme til USA. Men lige straks må danskere endelig rejse ind.

Det har været umuligt for danske rejsende at tage på storbyferie i New York i mere end halvandet år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjoern Kils/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er gode nyheder for danskere, der gerne vil til USA.

Efter USA har været lukket for næsten alle danskere og europæere i mere end 18 måneder, lempes restriktionerne inden længe.

Det har Biden-regeringen meddelt mandag.

Fra november kan rejsende og turister fra EU og Storbritannien igen komme ind i USA. Der vil være krav om, at indrejsende er fuldt vaccinerede.

Det er stadig uvist, hvilken dato i november de nye regler vil være gældende fra, men det vil være i »begyndelsen af november«, lød det mandag fra Joe Biden-regeringens pandemi-koordinator, Jeff Zients, ifølge The New York Times.

Det var Donald Trump, som lukkede den amerikanske grænse for europæiske rejsende 11. marts 2020. Siden har det kun været muligt at rejse fra Danmark til USA, hvis man har amerikansk statsborgerskab eller har fået en særlig tilladelse fra den amerikanske ambassade til at rejse ind i landet.

De regler gælder fortsat indtil den novemberdag, hvor de nye regler træder i kraft.

Europæiske statsledere har længe lagt pres på Joe Biden for at få præsidenten til at lempe de stramme indrejseregler.

Joe Bidens beslutning om snart at åbne grænserne for europæere kommer samtidig med, at FNs generalforsamling begynder i denne uge, og samtidig med, at Det Hvide Hus befinder sig i en diplomatisk krise med Frankrig.

Opdateres …