Medie: Ny lydoptagelse afslører Trumps rådgiver forsøge at presse Ukraine til en undersøgelse af Biden

På en ny lydoptagelse kan man høre Rudy Giuliani presse ukrainsk regeringsrådgiver til at undersøge Joe Biden. CNN kalder samtalen en »forløber« til opkaldet mellem Donald Trump og Ukraines præsident, som var centrum i den første rigsretssag mod Trump.

Med opkaldet henviser Giuliani blandt andet til en teori om, at Ukraine blandede sig i valget i 2016. Teorien er ifølge nyhedsbureauet AP blevet afvist. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANDEL NGAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Donald Trumps tidligere rådgiver Rudy Giuliani forsøgte i et telefonopkald i 2019 at presse den ukrainske regering til at offentliggøre en efterforskning af Joe Biden, da han var præsidentkandidat.

Det fremgår af et lydklip offentliggjort af CNN.

I lydoptagelsen henvender Giuliani sig direkte til den højtstående ukrainske regeringsrådgiver Andrej Yermak.

CNN kalder samtalen en »forløber« til det opkald mellem den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, og Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, som var centrum i den første rigsretssag mod Trump.

Med opkaldet henviser Giuliani blandt andet til en teori om, at Ukraine blandede sig i valget i 2016. Teorien er ifølge nyhedsbureauet AP blevet afvist.

Derudover ønsker Giuliani, at Bidens forbindelser til Ukraine undersøges. Det var også et emne, som Trump gentagne gange bragte på banen i sin tid som præsident.

»Alt, hvad vi har brug for fra præsidenten (Zelenskij, red.), er, at han siger: Jeg vil give en ærlig anklager ansvaret. Han skal undersøge beviserne, som findes lige nu, og finde ud af, om der er andre beviser for indblanding i valget i 2016. Og så skal vi til bunds i Biden-sagen,« siger Giuliani i opkaldet til Yermak i juli 2019.

Den amerikanske diplomat Kurt Volker er også med i opkaldet.

I april offentliggjorde føderale anklagere ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de undersøger Giulianis handelsforbindelser til Ukraine, mens han stadig var personlig advokat for Trump. I den forbindelse blev Giulianis hjem og kontor ransaget, og computere og telefoner blev beslaglagt.

Giuliani, som tidligere har været borgmester i New York City, er ikke blevet sigtet. Han sagde efter ransagningerne, at han har opført sig »fuldstændig lovligt og etisk« korrekt.