Medie: Epsteins vagter mistænkt for at forfalske logbøger inden selvmord

Fængselsvagter er angiveligt mistænkt for ikke at have tjekket op på den selvmordstruede rigmand, selv om det fremgik af en logbog, at de havde besøgt hans celle. Nyheden vil næppe bremse den lavine af konspirationsteorier, som ruller.

Jeffrey Epstein er tidligere blevet dømt for seksuelle overgreb. Han slap dengang med 13 måneders fængsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout/Ritzau Scanpix

Det har skabt enorm forargelse, at det kunne lykkes den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein at begå selvmord, mens han sad fængslet – mistænkt for yderst alvorlige anklager om at have solgt mindreårige piger som sexslaver og have begået overgreb.

Nu skriver nyhedsbureauet AP, at nogle af fængselsvagterne, som skulle have holdt øje med Epstein i fængselscellen, har forfalsket logbøger. Registreringen skulle have sikret, at Epstein – som angiveligt også forsøgte at begå selvmord i juni – blev tilset hver halve time.

Men selv om vagterne skrev i logbogen, at de checkede op på Epstein hver halve time, gjorde de det ikke, lyder mistanken. Videoovervågning fra fængslet viser, at vagterne ikke befandt sig ved cellen på de tidspunkter, det ellers fremgik af logbogen, siger en anonym kilde med viden om sagen til AP.

USAs justitsministerium meddelte tirsdag, at to ansatte ved fængslet i New York er blevet suspenderet, mens undersøgelsen af selvmordet pågår.

Nyheden vil næppe bremse den lavine af konspirationsteorier, som har rullet, siden Epstein blev fundet død i sin celle i weekenden.

Med adskillige magtfulde og prominente venner og bekendte var Jeffrey Epstein en central figur i den amerikanske elite.

Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, er præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew. Et af de formodede ofre for Epsteins overgreb, har afgivet vidneudsagn, hvori hun fortæller, at hun er blevet tvunget til at have sex med den britiske prins og har set Bill Clinton på Epsteins private ø i Det Caribiske Hav.

Ingen af de øvrige personer er officielt mistænkt fra politiets side.

Sagen mod Epstein sluttede med rigmandens selvmord, men sagen om hans omfattende sexhandel med mindreårige ser ud til at fortsætte. Natten til tirsdag gik en større gruppe agenter fra FBI og andre politifolk i land på Epsteins private ø i Det Caribiske Hav, hvor nogle af overgrebene menes at have fundet sted.

Trods mange rygter er det stadig uvist, hvad der er foregået på øen. Ifølge ABC News leder politiet nu efter beviser mod Epsteins »inderkreds« på øen.

USAs justitsminister, William Barr, lovede mandag, at sagen om Epsteins sexhandel vil fortsætte, og at ofrene vil blive behandlet retfærdigt.

»Lad mig forsikre jer, denne sag vil fortsætte mod enhver, som var medskyldig. De medsammensvorne skal ikke slappe af. Ofrene fortjener retfærdighed, og det vil de få,« sagde William Barr ifølge CNN.

Han sagde i øvrigt også mandag aften, at der har været »alvorlige uregelmæssigheder« i det fængsel i New York, hvor Epstein lørdag blev fundet død i sin celle efter sit formodede selvmord.