Mads Fuglede og David Trads: Her er den mand, der skal udfordre Trump

To af Berlingskes faste kommentatorer vurderer feltet af demokratiske kandidater og er – nogenlunde – sikre på, hvem der bør tage kampen op med Donald Trump ved præsidentvalget i november.

Den tidligere vicepræsident Joe Biden (tv.) og den demokratiske senator Bernie Sanders ved et debatmøde for Det Demokratiske Partis kandidater på Loyola Marymount Universitetet i Los Angeles 19. december. I Berlingske-podcasten »Kampagnesporet« peger eksperterne på 77-årige Biden som den mest sandsynlige udfordrer til Donald Trump ved præsidentvalget i november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er stadig lang tid til det amerikanske præsidentvalg i november, og der skal kun en uheldig TV-optræden til, for at alt kan ændres, men to af Berlingskes faste kommentatorer, Mads Fuglede og David Trads, er temmeligt sikre på, at det bliver den 77-årige Joe Biden, der bliver Demokraternes kort i kampen om præsidentembedet. Det fremgår af den seneste udgave af podcasten »Kampagnesporet«, der nu er tilgængelig.

I podcasten argumenterer Mads Fuglede for sit valg af Biden på trods af modkandidaten Bernie Sanders' vellykkede indsamling af 35 millioner dollar (knap 235 millioner kroner) til sin valgkampagne, der overgår Bidens 23 mio. dollar (154 mio. kr.).

Når Fuglede peger på Biden, skyldes det blandt andet, at ingen andre af Demokraternes kandidater for alvor har knækket koden til at få de afroamerikanske vælgeres opbakning.

670 millioner kroner om ugen

Hvad angår forbrug af midler til valgkampagnerne, bliver de nævnte kandidater dog langt overgået af den demokratiske kandidat og mangemilliardær Michael Bloomberg, der har brugt 100 mio. dollar (670 mio. kr.) om ugen på sin kampagne, siden han 24. november gik ind i valgkampen. Bloomberg har dog ingen særlig opbakning blandt vælgerne på trods sin kostbare valgkampagne.

Bloomberg må være skuffet over kun at have fået opbakning fra fem procent, siger David Trads.

Mads Fuglede, kommentator på Berlingske og folketingsmedlem for Venstre

»Med den rigtige kandidat kan partiet slå Trump.«


Hvem, der bliver Demokraternes kandidat, afgøres ved partiets konvent i sensommeren, men allerede nu står Demokraterne godt i målingerne, siger Fuglede og Trads.

»Med den rigtige kandidat kan partiet slå Trump,« siger Mads Fuglede, der blandt andet henviser til de fem procentpoints føring over Trump, som Biden har i meningsmålingerne.

I podcasten taler kommentatorerne også USAs droneangreb på den iranske general Qassem Soleimani og skuespilleren Eddie Murphys tilbagevenden til satireshowet »Saturday Night Live«.