Lyset dufter af en kvindes underliv. Men nu klager mandlig kunde over produktet: Det gik galt efter kun tre timer

Det gik ikke ubemærket hen, da Gwyneth Paltrow og netshoppen Goop sidste år lancerede duftlyset»This Smells Like My Vagina«. Men siden er Goop blevet sagsøgt, da flere kunder oplever problemer med lyset.

Gwyneth Paltrow skabte overskrifter, da duftlyset »This Smells Like My Vagina« blev lanceret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med aromaer af bergamot og cedertræ skulle lyset, der efter sigende dufter af en kvindes intime dele, pirre til »sensuel nydelse, fantasi og forførelse«.

Det trak store overskrifter, da den verdenskendte skuespiller og forretningskvinde Gwyneth Paltrow sidste år lancerede duftlyset »This Smells Like My Vagina«.

Det 500 kroner dyre lys blev udsolgt på rekordtid, men nu sagsøges Gwyneth Paltrow og virksomheden Goop af en mandlig kunde fra Texas.

Han hævder, at lyset, der stod på hans natbord, eksploderede for derefter at gå op i flammer, og at han måtte flygte ud af det røgfyldte soveværelse, skriver Mirror og TMZ.

Uheldet, der skal have efterladt brændemærker på natbordet, skal være sket efter tre timers brug af lyset.

Ifølge Goops hjemmeside bør lyset højest brænde i to timer, men det mener kunden fra Texas er en »utilstrækkelig« advarsel i forhold til brug af lyset, som han hævder er decideret farligt.

Manden har nu søgt om en erstatning på over 32 millioner kroner.

En repræsentant for Goop siger:

»Vi er overbeviste om, at denne påstand er useriøs og et forsøg på at sikre en overdimensioneret udbetaling fra en offentligt kendt producent. Vi står bag de mærker, vi producerer, og for sikkerheden af de produkter, vi sælger.«

»This Smells Like My Vagina«-lyset. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Goop uddyber, at Heretic, der producerer lyset, har testet produktets ydeevne og sikkerhed i flere »branchestandardtest«.

Det er langt fra første gang, Goop sagsøges. Virksomhedens mere alternative tilgang til sundhed og videnskab har resulteret i, at produkter er blevet trukket tilbage, da de ikke har haft bevislig gavnlig effekt.

Goop er blandt andet blevet kritiseret for et jadeæg, som virksomheden hævder kan sikre en bedre hormonbalance, hvis det placeres i kvinders underliv.

En kvinde i London har også tidligere klaget over lyset, der angiveligt efterlod et »inferno« i hendes værelse og var tæt på at starte en ildebrand.

Det alternative livsstilssite Goop blev lanceret af Gwyneth Paltrow i 2008 og anslås i dag at være mere end 250 millioner dollar værd.