Lady Gaga bar et særligt budskab på kjolen, da hun bragede igennem til Bidens indsættelse

Lady Gaga havde – som sædvanligt – gjort noget særligt ud af sin påklædning, da hun optrådte ved indsættelsesceremonien. En overdimensioneret broche af en guldfarvet fredsdue skulle sende et vigtigt signal til den amerikanske befolkning.

 
Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere

Iført en blå og rød Schiaparelli-kjole, trådte superstjernen Lady Gaga forsigtigt ned ad Capitol-bygningens trapper, tog sin medbragte guldmikrofon i hånden og indtog scenen foran de mange kongresmedlemmer og USAs nye præsident Joe Biden med et brag.

Og det var ikke kun mikrofonen som i klassisk Lady Gaga stil var guldfarvet. På brystet bar den berømte sangerinde en stor broche af en guldfarvet due med en olivengren – en fredsdue, som havde til formål at sende et helt bestemt signal til den amerikanske befolkning.

»En due, som bærer en olivengren. Må vi alle skabe fred med hinanden«

Og det er ikke det eneste udmelding, popstjernen har sendt ud her til aften. I Bidens favør skriver hun, hvordan hendes intention er at »anerkende fortiden og skabe en fremtid, hvor alle kan arbejde sammen i kærlighed,« og fortæller, at hun ved dagens indsættelse »vil synge for alle mennesker i dette lands hjerter.«

Lady Gaga, som har været politisk aktiv gennem hele valgkampen 2020, deltog også i et af Joe Bidens allersidste valgmøder i Pennsylvania.

»Stem på Joe (Biden, red.). Han er en god person,« lød det fra Lady Gaga til vælgermødet.

Lady Gaga og Joe Biden har særlige bånd

Joe Biden er ikke et nyligt bekendtskab for superstjernen Lady Gaga.

Sangerindens bånd til Biden går tilbage til hans tid som vicepræsident Barack Obama, hvor de i 2016 arbejde sammen om Det Hvide Hus kampagne mod seksuelle overgreb.

Lady Gagas optræden ved indsættelsen er blevet mødt med stor begejstring, blandt andet hos vært på Berlingskes podcast, »Kampagnesporet«, David Trads og Washingtons guvernør, Jay Inslee.