Kendt tv-vært har været væk fra skærmen i flere uger. Nu fortæller hun hvorfor

En af CNNs mest populære værter har ikke figureret på skærmen de seneste par uger. Nu fortæller Christiane Amanpour om den triste årsag til sit fravær.

 
Den populære CNN-vært Christiane Amanpour har været væk fra skærmen i flere uger. Nu fortæller hun den triste årsag bag. Video: CNN. Redigering: Sarah Sander Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt beretter CNNs Christiane Amanpour om konflikter fra verdens brændpunkter, men de seneste fire uger har hun været væk fra skærmen.

Nu fortæller hun om årsagen.

I en liveudsendelse fra sin base i London fortalte den populære vært mandag, at hun er blevet diagnosticeret med kræft i æggestokkene.

»Jeg har haft en vellykket større operation for at få fjernet æggestokkene og gennemgår nu flere måneders kemoterapi,« forklarede Amanpour i begyndelsen af ​​sit daglige tv-program på CNN.

63-årige Christiane Amanpour brugte nyheden til at opfordre andre kvinder til at gå til regelmæssige screeninger og scanninger, da æggestokkræft er alt for almindelig og påvirker »millioner af kvinder rundtom i verden«.

»Jeg fortæller dette for at være åben om det, men i virkeligheden mest som et opråb om at huske at gå til lægetjek tidligt.«

Amanpour sagde, at hun følte sig »tryg« ved sin prognose.

Christiane Amanpours åbenhed har fået stor opmærksomhed på Twitter, hvor hun takkes for at tale åbent om sit sygdomsforløb.

Som følge af de kommende måneders kemoterapibehandlinger går Christiane Amanpour ned i tid. Hun vil fremover »kun« sende sit daglige program om internationale nyheder mandag til onsdag.