»Kampagnesporet«: Trumps største rival stiller ikke op, hvis han gør

Mads Fuglede og David Trads zoomer i podcasten »Kampagnesporet« endnu engang ind på de største hændelser i amerikansk politik. I denne uge ser de nærmere på en ny melding fra den tidligere guvernør og FN-ambassadør Nikki Haley, der kan få betydning for præsidentvalget i 2024.

Nikki Haley og tidligere præsident Donald Trump i Det Hvide Hus, da Haley i 2018 fratrådte som USAs FN-ambassadør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg vil ikke stille op, hvis han gør det.«

Ordene er den tidligere guvernør i South Carolina og FN-ambassadør Nikki Haleys, da hun tidligere på ugen i et interview blev spurgt, hvad hun gør, hvis både hun og Donald Trump vil være Republikanernes præsidentkandidat i 2024.

Og svaret er altså klart: Hvis Trump stiller op i 2024, vil Haley ikke udfordre ham.

Nikki Haley er ellers længe blevet set som en af de mest populære republikanere til at stille op som kandidat i 2024 for Det Republikanske Parti.

Lyt til dagens afsnit her:

Haleys udtalelser er strategisk kloge, hvis hun i fremtiden ønsker at skabe sig en karriere i Det Republikanske Parti, mener Mads Fuglede, den ene vært på »Kampagnesporet«:

»Hvis hun vil noget i amerikanske politik, skal hun ikke komme på tværs af Trumps planer. Hun er udmærket klar over, at Trump er den, der afgør, hvad der skal ske med Det Republikanske Parti. Kandidater, som han kan se som en trussel, hvis han selv ønsker at stille op, kan han ret hurtig kvæle, da han stadig har en stor opbakning i partiet blandt kernevælgerne.«

Nikki Haleys opbakning til Donald Trump står i kontrast til tidligere meldinger, da Haley efter stormløbet mod Kongressen 6. januar i år var en af de republikanere, der kritiserede Trump kraftigt.

»Det er et billede på glimrende politisk agilitet. Nikki Haley var efter 6. januar meget kritisk, men nu vil hun pludselig gerne støtte ham. Balancegangen væk fra Trump er nok svær. Man kan ikke melde sig ind og ud af det (støtten til Trump, red.) så let, som man måske tror. Man bliver hængende i det, når man først er blevet en del af det,« forklarer den anden vært på »Kampagnesporet«, David Trads.

Diskussionen om Nikki Haleys fremtid kan du høre mere om i dagens program, hvor Mads Fuglede og David Trads også diskuterer meldingen fra Dwayne »The Rock« Johnson, der endnu engang puster liv i rygterne om en fremtidig politisk karriere som præsident.

Programmet runder også nyheden om, at præsident Joe Biden har valgt at trække de amerikanske tropper ud af Afghanistan, og programmets to værter dykker med et tilbageblik ned i den mangeårige konflikt.