»Kampagnesporet«: Pompeo indleder de første initiativer for at efterfølge Trump

Mads Fuglede og David Trads zoomer endnu engang ind på de største hændelser i amerikansk politik i deres podcast »Kampagnesporet«. I denne uge ser de nærmere på den tidligere udenrigsminister Mike Pompeo.

Meget kunne tyde på, at Mike Pompeo, der er tidligere udenrigsminister i USA, leger med tanken om at blive præsidentkandidat for Republikanerne. Her ses han med Nordkoreas leder Kim Jong-un ved deres møde i 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo er rykket et skridt tættere på at indlede en præsidentkampagne.

Det synes en realitet, efter at han i denne uge lancerede en ny politisk gruppe, der vil have fokus på at støtte konservative kandidater forud for midtvejsvalget i 2022.

Champion American Values ​​PAC (CAVPAC) vil »beskytte amerikanske værdier og hjælpe republikanerne med at få flertallet tilbage« i Repræsentanternes Hus og Senatet, sagde Pompeo i en erklæring om initiativet.

Hør dagens afsnit her:

Pompeo ligner ifølge flere amerikanske medier en mulig præsidentkandidat, selvom spørgsmålet om, hvorvidt Donald Trump stiller op igen, stadig er uafklaret.

»Pompeo har taget de indledende skridt for en præsidentkampagne,« forklarer vært David Trads:

»Han har ikke sagt, at han gerne vil være præsident, men han har nu lagt et fundamentet for at kunne føre en kampagne«.

I USA er der tradition for, at personer der overvejer at stille op som præsident – hvilket er en bekostelig affære – først indleder en undersøgelse, der skal give et indtryk af, om deres vej til Det Hvide Hus er realistisk eller ej.

Dernæst lancerer mulige kandidater ofte en kampagne, der skal hjælpe med at skaffe donationer.

»Der kommer nu en undersøgelsekkomité, der skal undersøge mulighederne for Pompeo. Det er altid starten til, at man kan blive registret som kandidat og få kampagnedonationer,« forklarer Mads Fuglede om processen i dagens afsnit.

Donald Trump, der har givet kryptiske svar på sin mulige genkomst på den politiske scene, har ikke kommenteret Pompeos mulige kandidatur.

Diskussionen om Pompeos mulige fremtid kan du høre mere om i dagens program, hvor Mads Fuglede og David Trads også går i detaljer med Joe Biden og Vladimir Putins topmøde i Genève. Programmet vender også republikanske Marjorie Taylor Greenes undskyldning efter at have besøgt et holocaustmuseum, da hun tidligere sammenlignede coronarestriktioner med jødernes forhold i KZ-lejre.

Hør tidligere afsnit her: