Kampagnesporet: Kan alderdom koste Biden valget?

Valget bevæger sig tættere på, alt imens præsidentkandidaten Joe Biden af sin modstander anklages for at være for gammel, uklar og defensiv. Trump derimod bevæger sig lige så stille fremad i meningsmålingerne. Denne uges afsnit af podcasten »Kampagnesporet« ser blandt andet på, om Joe Bidens alderdom er og vil blive et problem for ham i valgkampen.

Det amerikanske præsidentvalg bevæger sig tættere på. Hør fredagens afsnit af »Kampagnesporet«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

»Good afternoon everyone and welcome to the Kingswood Community Center ... Actually, that’s the one down… I used to work… It’s a joke ... I didn’t know where we were.«

Sådan lød det, da Joe Biden for nylig glemte, hvor han var under en tale i et forsamlingshus. Flere gange har Donald Trump anklaget Biden for at være for gammel og senil og udfordret ham til at tage den kognitive test, som Trump selv hævder at have fået topscore i.

Ifølge vært på Berlingskes podcast »Kampagnesporet« og folketingsmedlem Mads Fuglede (V) er det kritisabelt, hvis ikke den 77-årige præsidentkandidat begynder at kommunikere sin politik mere klart og husker, hvor han er:

»Hvis ikke Biden kommer til at fremstå lidt mere sikker, klar i mælet og bevidst om, hvor han befinder sig, så tænker jeg nok, at han nok ikke er egnet til at være præsident.«

Biden fører stadig i meningsmålinger, men hans forspring er blevet markant mindre. Bidens forspring til Trump, som tidligere har været helt oppe på ti procent, er nu faldet til 6,3 procent. Det er ifølge de to podcastværter, David Trads og Mads Fuglede, »tankevækkende«, at meningsmålingerne tilnærmelsesvist ligner dem, vi så for fire år siden mellem Hillary Clinton og Trump. Dengang stod Clinton til at få en klar sejr.

Som det ser ud lige nu, stiller Biden ikke op til ret mange TV-interview og deltager heller ikke i åbne møder, hvor folk kan stille kritiske spørgsmål på grund af risikoen for smitte fra coronavirus. Der er dermed mulighed for en defensiv valgkampagne, hvor Biden først bliver udfordret i sidste øjeblik.

»Biden vil gå fra 0 til 100 kilometer i timen, når han skal i debat mod Trump for første gang. Lyder det fra journalist og vært på »Kampagnesporet«, David Trads.

Hør fredagens afsnit her:

Hør alle afsnit af »Kampagnesporet« her.