»Kampagnesporet«: Det går godt for Biden, men er det hans egen fortjeneste?

Mads Fuglede og David Trads zoomer endnu engang ind på de største hændelser i amerikansk politik i deres podcast »Kampagnesporet«. I denne uge ser de nærmere på præsident Joe Bidens popularitet.

 
Uden at nævne navne sendte præsident Joe Biden flere stikpiller Donald Trumps vej, da han holdte tale på årsdagen for coronanedlukningen i USA. Biden mener, at han har klaret sig meget bedre. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oddershede Geertsen. Fold sammen
Læs mere

I to måneder har Joe Biden kunnet bryste sig af titlen som USAs præsident. Og han er kommet godt fra start – i hvert fald hvis man sammenligner den aktuelle opbakning med Donald Trumps, da han havde siddet på posten i to måneder.

Men spørgsmålet er, om populariteten skyldes Joe Biden eller helt andre faktorer?

»Bidens administrationen er kommet godt fra start. Målingerne bakker op om ham. Man har håndteret mange ting rigtigt. Men man mangler at se præsidenten mere, end man gør. Man sidder med en fornemmelse af, at meget fungerer fint, men er Biden egentlig en del af det,« spørger vært Mads Fuglede i dagens podcast.

»Når Biden ikke er særlig synlig, kan man ikke undgå at tale om hans fortjeneste i det. Det siger jeg uden at ville puste liv i konspirationsteorier om Bidens mentale habitus.«

Joe Biden har efter to måneder på posten stadig til gode at holde et pressemøde, hvor pressen kan stille ham spørgsmål. En »aktivitet« hans forgængere ellers har yndet at dyrke ofte. Men det synes ikke at være Joe Bidens strategi.

»Jeg tror simpelthen ikke, han er i stand til det. Han er ikke mentalt uegnet, men jeg tror, han har mistet sin hurtighed og skarphed, som gør, at man kan sende ham ud til 30 af de bedst betalte og drevne journalister, og så regne med at det går.«

»Samtidig har han valgt en strategi, hvor man skal lave politik og ikke være så offentlig synlig. Man vil bare lave politik. Det er det, der er i fokus,« mener Mads Fuglede.

Strategien skyldes en driftsikker administration, forklarer David Trads:

»Det, der er en af Bidens fordele her i starten, er, at modsat Bill Clinton, Barack Obama og Donald Trump så kommer han ind i Det Hvide Hus med folk, der allesammen har prøvet det hele før. De sætter sig ned foran deres skrivebord og går i gang med deres arbejde med det samme.«

Diskussionen om Bidens synlighed og andel i hans egen succes kan du høre mere om i dagens program, hvor Mads Fuglede og David Trads også taler om ugens famøse interview, hvor Biden kalder Ruslands præsident, Vladimir Putin, for en morder. Programmet vender også Joe Bidens vaccineplaner, hvor præsidenten forudsiger, hvornår amerikanerne kan vende tilbage til normalen.