»Kampagnesporet«: Biden holder ikke, hvad han lover

Mads Fuglede og David Trads zoomer ind på amerikansk politik i podcasten »Kampagnesporet«. I denne udgave diskuterer de, hvorvidt det er realistisk, at Joe Biden stiller op som præsident i 2024, hvilket han forleden annoncerede.

På pressemødet torsdag annoncerede Joe Biden, at han går efter endnu en periode som præsident, når der er valg igen i 2024. Men det tror hverken Mads Fuglede eller David Trads kommer til at ske. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON

Joe Biden stiller op som præsidentkandidat i 2024. Eller gør han?

På sit første pressemøde som præsident kunne Joe Biden i denne uge annoncere, at han »bestemt forventer«, at han er præsidentkandidat i 2024. Til den tid vil den nu 78-årige præsident være 81 år.

Det er første gang, at Joe Biden bekræfter, at han vil stille op. Svaret faldt, da præsidenten blev spurgt, hvorfor der ikke allerede er indledt en valgkamp for præsidentens genvalg, som det har været kutyme for USAs forrige præsidenter.

»Det er svært at forestille sig, at han er kandidat i 2024,« siger vært på Berlingske-podcasten »Kampagnesporet« David Trads. Han ser ikke præsidenten som dement – hvilket flere iagttagere har ment – men som »helt tydelig alderssvækket«. Et »problem«, der naturligvis ikke bliver mindre med årene.

Også medvært Mads Fuglede tvivler kraftigt på, at Joe Biden vil stille op til valget i 2024. Han ser meddelelsen som et taktisk træk fra præsidentens side.

»De fleste ved, at det ikke vil ske, men som præsident er Biden »død«, hvis han oplyser, at han ikke genopstiller. Man ville begynde at tale om, at det snart er slut.«

»Bidens politiske kapital er bundet af, at han lader som om, at han stiller op i 2024. Selv hvis han ikke kan holde løftet, skal han sige, at han genopstiller,« forklarer Mads Fuglede.

Podcast-værten forventer, at flere demokrater vil begynde at positionere sig, når valgdatoen kommer tættere på. Også selvom præsidenten påstår, at han genopstiller.

Diskussionen kan du høre mere om i dagens program, hvor Mads Fuglede og David Trads også taler om andre nyheder fra præsidentens første pressemøde, massedrabet i Colorado samt vicepræsident Kamala Harris' første store prøvelse. Programmet kommer også forbi Joe Bidens bånd til EU, der er betydeligt mere varmt, end præsidentens relationer til Kina og Rusland.