Joe Biden holdt godt fast i sit mundbind med begge hænder, men da var skaden allerede sket

Mens debatten om tvungne mundbind og vacciner raser i USA, er præsident Joe Biden blevet fanget uden mundbind på en restaurant. Det får amerikanerne til at spørge, om der gælder andre regler for præsidenten.

Præsident Joe Biden og Jill Biden spiste i weekenden på den italienske restaurant Fiola Mare i Washington, D.C. Men præsidentparret glemte et vigtig regel, da de forlod stedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ligner en hyggelig aften ude for Jill og Joe Biden, da de i weekenden besøgte den italienske restaurant Fiola Mare i Washington, D.C. Men der må været gået et skår i glæden, da præsidentparret læste de efterfølgende overskrifter om deres middag.

For besøget gik ikke ubemærket hen, da en anden gæst på restauranten filmede præsidentparret på restauranten. Videoen er hurtigt gået viralt, da den afslører uheldige detaljer fra besøget, skriver New York Post.

For modsat herhjemme, hvor mundbind er blevet en sjældenhed for de fleste, er der krav om mundbind i Washington, D.C., når man besøger restauranter. Der skal man bærer mundbind under hele besøget – bortset fra når man sidder ved bordet og spiser.

I videoen bærer hverken Jill eller Joe Biden mundbind.

Præsidenten og hans hustru kritiseres nu for ikke at overholde de regler, der gælder for alle andre, skriver Fox News.

Talsmand for Det Hvide Hus Jen Psaki forsøgte i første omgang at nedtone episoden ved at forklare, at der var tale om en misforståelse, skriver New York Post.

Præsidenten havde kun i et kort øjeblik – da han tilfældigvis blev fanget af kameraerne – haft sit mundbind af, lød forklaringen.

Men videooptagelser fra restauranten fortæller en anden historie.

Optagelserne viser, at mens præsidentparrets sikkerhedsfolk bar mundbind, bar hverken Jill eller Joe Biden mundbind, selvom de ikke sad ned ved bordet, men var på vej gennem restauranten.

Joe Biden kan ses holde et mundbind i hånden, da han forlader restauranten. Men da var skaden allerede sket.

Joe Bidens adfærd skal ses i lyset af, at debatten om tvungne masker og vacciner raser derudaf i USA, hvor hver stat har deres egne regler. Præsidenten har kæmpet for at få alle amerikanere til at lade sig vaccinere og opfordret til at bære mundbind.

Præsidenten er langtfra den eneste amerikanske politiker, der er blevet kritiseret i forbindelse med regler for at bære mundbind.

I november, mens alle andre var blevet bedt om at blive hjemme og undgå kontakt med andre, blev den Californiens guvernør, Gavin Newsom, fotograferet til et middagsselskab, der var langt større, end hvad hans egne regler forskrev. Han bar heller ikke mundbind. Og så var helvede pludselig løs.

En i forvejen eksisterende underskriftsindsamling for at få afsat guvernøren tog fart og endte med at resultere i et ekstraordinær guvernørvalg i september i år, som den siddende guvernør dog endte med at vinde stort.

LÆS MERE