»Intet vil stoppe os,« tweetede Ashli Babbit tirsdag. Onsdag blev hun skudt ved Kongressen

Onsdag stormede hundredvis af vrede demonstranter Kongressen i USAs hovedstad, hvor flere personer blev såret, og fire personer mistede livet. Den inkarnerede Trump-tilhænger Ashli Babbit var én af dem.

Den inkarnerede Trump-tilhænger Ashli Babbit var blandt de døde ved onsdagens store demonstrationer i Washington D.C. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANIE KEITH

Selvom den 35-årige Trump-tilhænger Ashli Babbit havde gjort tjeneste for det amerikanske flyvevåben i 14 år, blev det ikke årsagen til hendes død.

Det blev derimod hendes kamp for præsident Donald Trump.

Da hundredvis af demonstranter onsdag stormede Kongressen i Washington D.C., var Ashli Babbit blandt dem. Da hun forsøgte at kravle igennem et knust vindue ind til Speaker’s Lobby, blev hun ramt af et skud i brystet.

I videoer florerende på nettet kan man se, hvordan politibetjente på stedet øjeblikkelig gik i gang med at forsøge at redde hendes liv. Men uden held.

»Hun blev transporteret til et lokalt hospital, hvor hun blev erklæret død, efter at alle genoplivningsforsøg viste sig at være forgæves,« oplyste Robert J. Contee, chefen for politiet i Washington D.C., på et pressemøde tidligere i dag dansk tid.

Han bekræfter, at kvinden blev skudt af en betjent fra den såkaldte Capitol Police-enhed, der har som opgave at beskytte Kongressen.

Yderligere har en kvinde og to mænd mistet livet under protesterne som følge af »medicinske komplikationer«.

Drabet vil blive efterforsket, som det er kutyme ved alle dødsfald i forbindelse med politidrab, oplyser politichef Robert Contee til Newsweek.

Inkarneret Trump-tilhænger

Ashli Babbit havde tidligere på onsdagen deltaget ved Trumps tale foran Det Hvide Hus. Derfra marcherede hun sammen med den store gruppe af Trump-tilhængere mod Capitol Hill, hvor de stormede kongresbygningen i protest mod Joe Bidens sejr i præsidentvalgkampen. Tilhængerne mener, at valget er blevet »stjålet«, og at den rigtige vinder er Donald Trump.

Til dagligt boede Ashli Babbit i San Diego i Californien med sin mand Aaron. Manden var ikke rejst med til D.C..

»Jeg ved virkelig ikke, hvorfor hun besluttede sig for at gøre det her,« har Ashli Babbits svigermor forklaret til Fox 5.

Et blik på Ashli Babbits Twitter-profil giver et mere klart indtryk af, hvorfor krigsveteranen havde taget turen fra Californien til hovedstaden: For at kæmpe.

Dagen inden sin død skrev Ashli Babbit blandt andet på Twitter, at »intet vil stoppe os«:

»De kan forsøge og forsøge og forsøge, men stormen er her, og den har kurs mod D.C. om mindre end 24 timer … mørke til lys«.

I sin profiltekst på Twitter beskriver hun, at hun »mest af alt elsker mit liv«. Det efterfølges af #FREEDOM.

Twitterprofilen er fyldt med retweetes fra forskellige grupper og personer, der støtter præsidenten samt konspirationsteorier.

Ashli Babbit retweetede også ofte præsidenten. Blandt andet da Trump opfordrede til at afholde en protest 6. januar.

I december delte Ashli Babbit en video fra Trump med ordene »Fight for Trump« – altså »Kæmp for Trump«.

Og det var netop, hvad hun gjorde. Omend det blev hendes sidste handling.