I Disney World vinder en mærkelig tendens frem. Nu vil folk bære håndvåben, mens de prøver forlystelser

Flere amerikanere vælger at medbringe deres våben, når de besøger Disney World i Florida. Allerede på årets første par måneder er sidste års rekord slået.

Flere og flere amerikanere vælger at medbringe håndvåben, når de besøger Disney World. Arkivfoto: Aurelia Moussly/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skulle ikke tro, at håndvåben havde noget at gøre i en forlystelsespark. Men et stigende antal amerikanere vælger at medbringe deres skydevåben, når de besøger Disney World i Florida.

Det viser en ny rapport fra Orlando Sentinel, skriver mediet Forbes.

Rapporten afdækker, hvordan flere amerikanere vælger at smugle skydevåben med ind, når de besøger den populære park.

2021 er begyndt som et rekordår, hvor politiet på årets første tre en halv måned har anholdt 14 personer for forsøg på at smugle skydevåben med ind i parken. Sidste år blev 20 personer arresteret, mens kun fire personer blev anholdt i 2016.

Skydevåben, ammunition, knive og våben af ​​enhver art er forbudt at medbringe i Disney World i henhold til parkens reglementer. Ved indgangen til parken gennemsøger sikkerhedspersonale alle besøgendes tasker.

I september sidste år fik personalet sig en overraskelse, da en familiefar medbragte sin halvautomatiske riffel og pistol på familieturen i Disney World. Manden hævdede, at han var bekymret over nylige protester i området.

Han slap dog for anholdelse, da han havde en gyldig våbentilladelse til at bære et skjult våben i staten Florida. Hotellet, hvor familien boede, valgte dog at opbevare mandens våben under resten af familiens ophold.

Generelt er amerikanerne blevet gladere for at købe våben. Næsten 23 millioner skydevåben blev solgt i USA i 2020, vurderer konsulentfirmaet Small Arms Analytics and Forecasting (SAAF). Det var et af de travleste år for våbenindustrien med en stigning i salget på 65 procent i forhold til 2019.

I de første fem måneder af 2021 købte amerikanerne næsten 9,2 millioner skydevåben sammenlignet med de 8,7 millioner, der blev købt i samme periode i 2020 ifølge SAAF.