Hvert flag repræsenterer en død amerikaner: Flere i USA er døde af coronavirus i USA end under den spanske syge

Coronapandemien er nu den mest dødelige epidemi i USA nogensinde. Også værre end den spanske syge, skriver flere amerikanske medier. Alligevel gør USA sig nu klar til igen at modtage turister.

 
Til et pressemøde den 9. september, gav Joe Biden den amerikanske befolkning klar besked. De skal vaccineres, hvis de vil arbejde. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Andreas Hein. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den spanske syge var brutal.

På verdensplan døde adskillige millioner under influenzapandemien, der ramte verden i 1918. Antallet anslås til mellem 20 og 50 millioner.

Men her mere end 100 år efter har dødstallet i USA vokset sig større, end da landet blev ramt af den spanske syge.

I alt er 42 millioner amerikanere blevet smittet, mens 676.075 er døde, mens de har været smittet med covid-19. Det gør coronapandemien til den drabeligste pandemi i USA nogensinde. Også værre end den spanske syge, hvor 675.000 estimeres til at være døde.

Det viser tal fra Johns Hopkins University, som under hele pandemien har opgjort antallet af døde og smittede. Det skriver flere amerikanske medier, herunder The Wall Street Journal og The Hill.

Dog var den amerikanske befolkning langt mindre i 1918, hvilket stadig gør den spanske syge til den mest dødelige pandemi målt pr. indbygger, skriver CNN.

4,7 millioner er indtil nu døde med covid-19 verden over.

Men pandemien er langt fra slut i USA. Mens vi i Danmark kan glæde os over, at vi stort set er tilbage til en normal hverdag, ser situationen markant anderledes ud i USA, hvor over 2.000 amerikanere i gennemsnit dør hver dag med coronavirus.

Turister er igen velkomne

Trods de høje smittetal og dødstal er turister igen velkomne i USA. I mere end halvandet år har det ellers været stort set umuligt for udenlandske turister at komme til USA.

Men nu lempes restriktionerne inden længe. Det meddelte Biden-regeringen mandag.

Det er kunstneren Suzanne Brennan Firstenberg, der står bag projektet, som markerer de mere end 650.000 amerikanere, der har mistet livet på grund af covid-19. Fold sammen
Læs mere
Foto: Al Drago/Getty Images/AFP/Reuters/Ritzau Scanpix.

Fra november kan rejsende og turister fra EU og Storbritannien igen komme ind i USA. Der vil dog være krav om, at indrejsende er fuldt vaccinerede.

Det er stadig uvist, hvilken dato i november de nye regler vil være gældende fra, men det vil være i »begyndelsen af november«, lød det mandag fra Joe Biden-regeringens pandemi-koordinator, Jeff Zients, ifølge The New York Times.

Læs mere om de kommende indrejseregler til USA her.

Det var den daværende amerikanske præsident, Donald Trump, der 11. marts 2020 lukkede den amerikanske grænse for europæiske rejsende. Siden har det kun været muligt at rejse fra Danmark til USA, hvis man har amerikansk statsborgerskab eller har fået en særlig tilladelse fra den amerikanske ambassade til at rejse ind i landet.

Europæiske statsledere har længe lagt pres på Joe Biden for at få ham til at lempe de stramme indrejseregler.