Hvad gør du, når dine venner ikke vil lade sig vaccinere? Dropper dem, lyder rådet fra Hollywood-stjerne

Står det til skuespilleren Jennifer Aniston, vil hun ikke se folk, medmindre de er vaccineret. Også selvom det koster venskaber.

Skuespiller Jennifer Aniston fravælger personer i sin omgangskreds, der ikke er blevet vaccineret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marion Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skuespiller Jennifer Aniston vil ikke risikere noget. Derfor ses hun helst kun med personer, der er vaccineret.

Beslutningen har kostet venskaber, idet der er »mange«, der »ikke lytter til fakta«, lyder det fra skuespilleren.

»Jeg har måtte sige farvel til flere venner, der har afvist at blive vaccineret eller ikke har oplyst, om de er blevet det. Det er ærgerligt,« forklarer skuespilleren i et interview til InStyle.

Jennifer Aniston er aktuel i serien »The Morning Show«, men kendes af mange som Rachel fra tv-serien »Venner«.

Efter at være kommet tidligt i gang med vaccinerne, har USA de seneste par måneder kæmpet med at få vaccineret den resterende del af befolkningen, idet mange amerikanere ikke ønsker at blive vaccineret.

»Det er vanskeligt, fordi alle har ret til deres egen mening – manges meninger er dog ikke baseret på andet end frygt eller propaganda,« forklarer Jennifer Aniston til InStyle.

Skuespilleren har undervejs i pandemien flere gange sat fokus på alvoren af covid-19 via sin profiler på sociale medier.

I juli 2020 delte hun på Instagram et billede af sin ven Kevin, som ligger syg i sengen. Til opslaget skrev hun: »Dette er covid. Dette er virkeligt«.

I forsøget på at få andre til at lade sig vaccinere har præsident Joe Biden flere gange brugt influencere og berømtheder til at få sine budskaber ud.

Præsidenten inviterede blandt andet den 18-årige Olivia Rodrigo forbi til en snak i Det Hvide Hus. Sangeren har intet mindre end 28 millioner følgere på sociale medier.

Herhjemme har statsminister Mette Frederiksen benyttet influencerne Rasmus Brohave og Anders Hemmingsen til at få sine budskaber ud til en bredere skare.

Vaccinenægtere

Mens de fleste Hollywood-stjerner står i kø for at dele en selfie, hvor de bliver vaccineret, er det ikke alle berømtheder, der deler glæden.

En af dem er Eric Clapton, der for nylig meddelte, at når han fremover skal afholde koncerter, bliver det – hvis det står til ham – kun steder, hvor selv personer, der ikke ønsker at lade sig vaccinere, er velkomne.

»Jeg ikke vil optræde på en scene, hvor publikum bliver udsat for diskrimination.«

Eric Clapton har under pandemien været en af få offentligt kendte modstandsstemmer mod covid-19-vacciner.

Han fik dog tidligt støtte af tennisstjernen Novak Djokovic, der kom i uvejr efter at have udtalt, at han ikke »troede på vaccinerne«. Det hjalp ikke på hans popularitet, at han kort efter sine udtalelser blev testet positiv efter at have deltaget i en fest, mens mange andre var i karantæne.