Hun var gift med fremtrædende republikaner i 38 år. Nu udnævner Biden hende til toppost

Cindy McCain er enke til den tidligere Vietnam-veteran John McCain, der døde i 2018. Nu indleder hun selv en politisk karriere – hjulpet på vej af Joe Biden.

 
I videoen udtaler Cindy McCain sig kort om USAs militære udenrigspolitik, som hendes mand, John McCain, var især engageret i. Video: CNN. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præsident Joe Biden og senator John McCain var ikke kun politiske modstandere. De var også nære venner efter at have siddet i det amerikanske Senat sammen i flere årtier.

Nu har Joe Biden nomineret John McCains hustru Cindy, der blev enke efter hans død i 2018, til en toppost i FN.

Det Hvide Hus oplyser, at præsidenten ønsker, hun skal være den amerikanske repræsentant i FNs Food and Agriculture Organization.

Det skriver The Hill.

Hvis Cindy McCain bliver godkendt af Senatet, får hun rang af ambassadør. Hendes arbejde vil fokusere på at mindske sult i verden og sikre bedre adgang til fødevarer i verdens fattige lande.

John McCain blev aldrig tilhænger at Donald Trump, hvis politik han ofte tog afstand fra.

Den gensidige foragt mellem de to blev allerede tydelig under Trumps valgkampagne. McCain kritiserede Trumps retorik overfor mexicanske indvandrere, som han kaldte »kriminelle« og »voldtægtsmænd«. McCain, der på det tidspunkt var senator for Arizona, kaldte kommentarerne for »frastødende«.

Senator John McCain tabte i november 2008 præsidentvalget til Barack Obama. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Stone/Reuters/Ritzau Scanpix.

Trump udtalte senere, at han tvivlede på, at McCain var en egentlig krigshelt, fordi han blev taget til fange under sin deltagelse i Vietnamkrigen.

»Jeg kan godt lide mennesker, der ikke er blevet taget til fange,« sagde den daværende amerikanske præsident.

Trump, der ikke selv har aftjent værnepligt, blev stærkt kritiseret for sine kommentarer. McCain havde blandt andet tilbragt flere år i vietnamesisk fangenskab, hvor han blev tortureret.

Derfor var det ikke så overraskende, at Cindy McCain valgte at støtte Joe Biden som præsident under valgkampen mod Donald Trump, hvor hun opfordrede andre republikanere til også at stemme på demokraten. Det til trods for, at hendes mand i 2008 tabte præsidentvalget til demokraten Barack Obama, der havde netop Joe Biden som vicepræsident.

Cindy McCain ved hendes mand, Johns, begravelse i 2018. Den tidligere senator for Arizona døde af kræft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Thayer/Reuters/Ritzau Scanpix.

I nomineringen af Cindy McCain til FN-posten fremhæver Joe Biden hendes arbejde i flere  filantropiske organisationer.

»Det glæder mig at blive valgt af præsident Biden til at fungere som ambassadør for FNs agentur for fødevarer og landbrug. De samfund, denne gruppe tjener, har brug for vores støtte og fokus, og jeg ser frem til at imødekomme de udfordringer, som denne rolle giver,« udtaler Cindy McCain om nomineringen i en erklæring.