Hun var 14 år, da Epstein præsenterede hende for Trump: Sammen besøgte de Mar-a-Lago

På tredjedagen i retssagen mod Ghislaine Maxwell var vidnet med kaldenavnet Jane igen i vidneskranken. Hun satte ord på Jeffrey Epsteins udskældte tætte bånd til tidligere præsident Donald Trump.

 
Jeffrey Epsteins samlever gennem mange år, Ghislaine Maxwell, blev i sommeren 2020 anholdt. Video: CNN/Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Mathilde Oda Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jane, der ikke er hendes rigtige navn, var 14 år, da Jeffrey Epstein tog hende med på en særlig tur.

Forinden var den nu afdøde rigmand begyndte at misbruge hende seksuelt. Overgrebene fandt sted med hjælp fra Ghislaine Maxwell, forklarede Jane i retten tirsdag, hvor Epsteins tætte allierede er på anklagebænken.

Onsdag i retten kom der flere detaljer frem. Jane forklarede, at hun sammen med Epstein i midten af 90erne fløj til Florida, hvor de besøgte den senere præsident Donald Trump i hans hjem Mar-a-Lago, skriver CNN.

Jane beskylder ikke Trump for noget, men hendes forklaring understreger det tætte bånd mellem Trump og Epstein, som Trump gennem årene er blevet hårdt kritiseret for.

I 2002 fortalte Trump i et interview til The New York Magazine, at Epstein havde ry for unge kvinder, men at han var en fantastisk fyr:

»Jeg har kendt Jeff i 15 år. Fantastisk fyr«.

Sidste år blev Trump spurgt om anklagerne mod Maxwell og sagde, at han ønsker hende alt »godt«.

Flyvetur med prins Andrew

Som svar på anklagerens spørgsmål kom det også frem, at Jane havde mødt prins Andrew, Storbritanniens dronning Elizabeths søn, ombord på en flyver.

»Du husker, at prins Andrew var på en flyvning med dig?«

»Ja,« lød svaret fra Jane, der undervejs i retten brød grædende sammen.

Prins Andrew er anklaget af Virginia Giuffre, et af Epsteins ofre, der offentligt er trådt frem, for i tre tilfælde at have haft sex med hende. Hun var dengang mindreårig. Prinsen afviser alle anklager.

Modsat Virginia Giuffre anklager Jane ikke prins Andrew for at have udnyttet hende eller tiltvunget sig sex med hende. Derimod anklager hun – og hvilket er årsagen til at hun er indkaldt som vidne – Ghislaine Maxwell for at have taget del i de seksuelle overgreb på hende, som Epstein udførte, skriver The Guardian.

Jane er i dag 41 år og skuespiller. Hun mødte Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell, da hun som barn deltog i en sommerskole for særligt musikalsk talentfulde børn.

I retten tirsdag fortalte Jane, hvordan hun som 14-årig udviklede et sært forhold til Epstein og Maxwell, der var mere end dobbelt så gamle som hende.

Læs hele Berlingskes USA-korrespondent Mikkel Danielsens dækning af sagen her.