Hun troppede op til elitens gallafest med et klart budskab på kjolen – og så begyndte balladen

Republikanerne hader hende. Selv mange Demokrater kan ikke fordrage hende. Og nu har venstrefløjsikonet Alexandria Ocasio-Cortez' mange modstandere fundet endnu en grund til at kritisere hende. For kan man opfordre til højere skatter, når man selv kører i en Tesla og deltager i dyre fester?

 
I nat løb den berømte The Met Gala over stablen i New York. Igen i år var der masser af opsigtsvækkende kostumer på den røde løber. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Redigering: Alma Vrå Hjorth Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alexandria Ocasio-Cortez' tøjvalg ved årets Met Gala er ikke gået ubemærket hen.

Med rød skrift ned langs ryggen var den demokratiske kongreskvindes budskab ikke til at misforstå: »Beskat de rige«.

»Ved Met Gala mødes eliten. Som arbejderklassekvinde ville jeg nyde begivenheden, men også bryde den fjerde væg og udfordre branchen,« lød det fra Alexandria Ocasio-Cortez, da hun ankom til gallafesten, der samler penge ind til det berømte The Metropolitan Museum of Art.

Og så begyndte balladen.

For hvis Alexandria Ocasio-Cortez – ofte blot kaldet AOC – virkelig vil »tage fra de rige, og give til fattige«, hvorfor takkede hun så overhovedet ja til billetten, der har en værdi af knap 220.000 kroner? Hun kunne have solgt den og doneret pengene, lyder kritikken.

På Twitter beskyldes hun for egentlig bare »at ville nyde rampelyset«, hvilket hun forsøger »at pakke ind« som et politisk budskab, så det fremstår mindre »hyklerisk«.

»Helt ærligt, at gå til en begivenhed for superrige med 'beskat de rige' skrevet på din røv, vil ikke ændre noget. Det er et stunt for at retfærdiggøre hendes tilstedeværelse,« skriver CNN kommentator Ana Navarro-Cárdenas på Twitter.

Tv-vært Piers Morgan kalder også AOCs deltagelse for »skamløs hykleri«.

»Desværre for hende er den eneste samtale om Met Gala i dag, hvilken flammende hykler hun er,« skriver briten i sin klumme i The Daily Mail.

Donald Trumps søn Donald Trump Jr. har også kommenteret AOCs deltagelse ved Met Gala.

Alexandria Ocasio-Cortez har forklaret, at hun er inviteret til festen, da hun er valgt til Kongressen for New York. Byens borgmester var også inviteret.

Det var første gang, at Alexandria Ocasio-Cortez deltog i Met Gala. Hun brugte anledningen til at gentage sit budskab om, at de rige skal betale mere i skat i USA.

»Når vi taler om at støtte arbejderfamilier og taler om at have en fair skattesats, sker denne samtale ofte blandt arbejder- og middelklassens folk i Senatet. Jeg synes, det er på tide, at vi tager alle klasser med i samtalen«.

Et budskab som hun også har gentaget på de sociale medier, hvor hun har fået støtte fra præsident Joe Biden.

Opdateret 09.40: Artiklen er opdateret, da det tidligere fremgik, at AOC er kærester med Benjamin Bronfman. Det er dog forkert. Hun er kærester med Riley Roberts. Benjamin Bronfman deltog sammen med Aurora James, som har designet AOCs kjole til festen.