Hun skrev om hans hemmeligheder. Nu hiver Trump sin niece i retten

Donald Trump har ikke glemt, hvad niecen Mary L. Trump har gjort. Nu hiver han hende – og tre journalister fra The New York Times – i retten, da han mener, at de har brudt en fortrolighedsaftale fra 2001.

Det var ikke en glad og stolt onkel, der så til, da niecen Mary L. Trump i juli 2020 udgav en bog. Tværtimod får erindringsbogen nu Donald Trump til at hive niecen i retten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephanie Keith/Getty Images/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt emmer ikke af fred og fordragelighed i familien Trump.

Tværtimod har Donald Trump valgt at sagsøge sin niece Mary L. Trump.

Han mener, at hun med sin bog »Too Much and Never Enough – How My Family Created the World's Most Dangerous Man« har spredt flere løgne om den daværende præsident. Beskyldningerne er langt fra nye, men denne gang vil Donald Trump altså gå rettens vej.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder The Hill og NBC News.

Yderligere sagsøger Donald Trump også The New York Times og tre af avisens journalister, som han anklager for at være en del af et »lumsk plot«. Avisen bragte i 2018 en artikelserie om Donald Trumps skatteforhold, som den tidligere præsident i årevis har afvist at offentliggøre.

De tre journalister bag historien vandt i 2019 Pulitzerprisen - der anses for at være den største pris indenfor journalistikken - for deres serie om Trumps skatteoplysninger.

Blandt andet kom det frem i deres artikler, at Trump skulle have tjent mindst 413 millioner dollar på sin fars ejendomme ved at forsøge at undgå at betale skat.

Donald Trump mener, at journalisterne med deres artikel har forsøgt at få adgang til følsomme optegnelser for »egen vindings skyld«.

Ifølge anklageskriftet fra Trumps advokater videregav niecen, Mary L. Trump, fortrolige oplysninger til The New York Times-journalisterne, selvom hun i 2001 havde underskrevet en fortrolighedsaftale. Journalisterne brød også fortrolighedsaftalen ved at modtage oplysninger fra Mary L. Trump, hævder Donald Trump.

Ifølge Donald Trump brød hans niece Mary L. Trump en fortrolighedsaftale fra 2001, da hun i 2020 udgav en bog om ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix.

Allerede inden niecens bog udkom i juli 2020, var der forsøg på at stoppe den med henvisning til netop fortrolighedsaftalen, som Mary L. Trump havde underskrevet 19 år forinden sammen med en række andre familiemedlemmer. Men da forlaget Simon & Schuster ikke var medunderskriver af aftalen, kunne de ikke tvinges til at overholde den, skriver The Hill, og bogen blev derfor udgivet til Donald Trumps fortrydelse.

Trump kræver ifølge The Daily Beast en erstatning på »intet mindre end 100 millioner dollar«.

Mary L. Trump kalder sin onkel en taber og anklagen for udtryk på desperation.

»Som det altid er tilfældet med Donald, prøver han at skifte emne,« siger hun til The Daily Beast.

The New York Times forklarer, at deres artikler informerede borgerne om et vigtigt emne i offentlighedens interesse:

»Denne retssag er et forsøg på at gøre uafhængige nyhedsorganisationer tavse, og vi planlægger kraftigt at forsvare os mod det.«