Hr. og fru »Rambo« benådes: Anklagen var et forsøg på »magtmisbrug«

Da Black Lives Matter-demonstranterne marcherede forbi Patricia og Mark McCloskeys palæ i Missouri, tøvede parret ikke. De hentede deres våben og stod klar til at forsvare deres ejendom. Nu er parret blevet benådet for deres forseelser.

Et amerikansk advokatpar fra delstaten Missouri blev kendt i hele USA, da de sidste sommer pegede deres våben mod en række demonstranter foran deres hjem. Episoden fandt sted i kølvandet på de mange protester over George Floyds død. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lawrence Bryant/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De blev hurtigt kendt som hr. og fru »Rambo«, da de under en demonstration for Black Lives Matter i juni 2020 stillede sig op foran deres palæ. Udstyret med håndvåben var de klar til at »forsvare sig mod pøblen«.

Siden episoden er Patricia og Mark McCloskey fra delstaten Missouri rykket ind i varmen i Det Republikanske Parti, hvor Donald Trump i efteråret inviterede parret til partiets kongres kort inden præsidentvalget.

Dog kunne ægteparret ikke slippe for at blive tiltalt for at have rettet deres våben mod demonstranterne, der passerede deres hjem. De blev også beskyldt for manipulation af beviser. Men nu har den republikanske guvernør i Missouri, Mike Parson, valgt at benåde parret.

Det skriver The Hill.

Det sker en lille måned efter at parret, der arbejder som advokater med personskader som ekspertise, har erklæret sig skyldig i flere forseelser.

Donald Trump har tidligere udtalt, at anklagerne mod Patricia og Mark McCloskey var et forsøg på »magtmisbrug« fra domstolen i Missouris side.

Allerede da McCloskey-parret blev anklaget i efteråret 2020, lovede Mike Parson, at han ville benåde dem, hvis de blev fundet skyldige. I stedet er parret idømt en mindre pengebøde.

McCloskey-parret forklarede, at de følte sig bange, mens demonstranter selv sagde, at de blot fredeligt gik forbi parrets hus.

Episoden fandt sted i kølvandet på politidrabet på George Floyd, der affødte en bølge af protester, og fik hurtig stor medieopmærksomhed. Videooptagelser fra hændelsen lagde internettet ned, og det hvide og velhavende ægtepar, som bevæbnet med skarpladte våben og i bare tæer og afslappet påklædning konfronterede demonstranterne, fik hurtigt nye satiriske navne som »Rambo fra forstæderne« og »Ken og Karen«.

64-årige Mark McCloskey annoncerede tidligere på året, at han agter at stille op til Senatet ved midtvejsvalget i 2022.