Hospital vil have bugt med pandemien – nu stopper 153 medarbejdere i protest mod nye regler

Flere hospitalsansatte står uden job, da de ikke ønsker at leve op til deres arbejdsplads' krav om vacciner. Hospitalsdirektør er ærgerlig over situationen, men fastholder krav, da hospitalet ønsker at »sætte patienternes sikkerhed først«.

 
Sygeplejersker protesterer mod vacciner ved Houston Methodist Hospital. Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Houston Methodist Hospital i delstaten Texas har de gjort det obligatorisk for alle ansatte at blive vaccineret. Det betyder, at hvis en medarbejder ikke vælger at lade sig vaccinere, står man overfor to muligheder: at lade sig fyre eller selv sige op.

Dermed er 153 medarbejdere enten blevet fyret eller har selv sagt op, da de ikke ønsker at modtage coronavaccinen.

Det skriver CNN.

Sagen har fået stor opmærksomhed i USA, da hospitalets ansatte har anlagt sag mod hospitalet. Domstolen i staten har dog afviste at indlede en retssag mod hospitalet.

Flere af de ansatte, der nægter at blive vaccineret, hævder ifølge CNN, at vaccinerne er »eksperimentelle og farlige«, og at det derfor er forkert at afskedige medarbejdere, der ikke ønsker at blive vaccineret.

De tre vacciner, der anvendes i USA, er i øjeblikket godkendt til nødbrug af US Food and Drug Administration, men har endnu ikke modtaget en fuld godkendelse.

»Jeg ville ønske, at antallet (af medarbejdere, der ikke ønsker vaccinen, red.) kunne være nul, men desværre har enkelte personer besluttet ikke at sætte deres patienters sikkerhed først,« siger lederen af Houston Methodist, Marc Boom.

285 ikkevaccinerede medarbejdere er blevet fritaget for vaccinen af medicinske eller religiøse grunde. 332 medarbejdere fik også udsat, hvornår de skal have deres vaccine. Det kan for eksempel skyldes graviditet.

Hospitalets ledelse siger i en erklæring, at man har forståelse for, at det er en »meget vanskelig beslutning« for nogle medarbejdere at blive vaccineret, men at hospitalet rejser kravet for at beskytte »vores patienter, dine kolleger, dine familier og vores samfund«:

»Videnskaben beviser, at vaccinerne ikke kun er sikre, men også nødvendige.«

Houston Methodist Hospital krævede, at alle medarbejdere skulle være vaccineret inden 7. juni. Knap 25.000 medarbejdere skulle allerede være færdigvaccineret.

En kommission under den amerikanske regering, der arbejder med fokus på lige arbejdsmuligheder for alle amerikanere, skriver i en erklæring, at føderale retningslinjer ikke forbyder arbejdsgivere at kræve covid-19-vaccinationer, så længe der foretages rimelige tilpasninger over for dem, der af sundhedsmæssige eller religiøse årsager ikke kan modtage vaccinen.