Hospital suspenderer 178 medarbejdere fra tjeneste – de nægtede at lade sig vaccinere

Siden april har det været et krav for sundhedsmedarbejderne på Houston Methodist Hospital, at de lader sig vaccinere. Men det er ikke alle, der har ønsket at gøre det. De betaler nu prisen.

 
Sygeplejerske protest mod vacciner ved Houston Methodist. Video: August Bang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten 25.000 sundhedsmedarbejdere på hospitalet Houston Methodist er allerede vaccineret mod covid-19. Men hospitalet i Texas' største by har alligevel set sig nødsaget til at suspendere 178 medarbejdere, der nægtede at modtage coronavaccinen.

Det sker, da hospitalet har stillet som krav, at alle ansatte skal være fuldt vaccineret inden mandag.

Det skriver NBC News.

De 178 ikkevaccinerede medarbejdere, der ikke havde nogen religiøse eller medicinske årsager til at undlade at blive vaccineret, blev suspenderet uden løn, herunder også 27 personer, som kun delvist er vaccineret.

»Jeg ville ønske, at antallet kunne være nul, men desværre har enkelte personer besluttet ikke at sætte deres patienter først,« siger lederen af Houston Methodist, Marc Boom.

285 ikkevaccinerede medarbejdere er blevet fritaget for vaccinen af medicinske eller religiøse grunde. 332 medarbejdere fik også udsat, hvornår de skal have deres vaccine. Det kan for eksempel skyldes graviditet.

Hospitalet siger i en erklæring, at man har forståelse for, at det var en »meget vanskelig beslutning« for nogle medarbejdere at blive vaccineret, men at hospitalet rejste kravet for at beskytte »vores patienter, dine kolleger, dine familier og vores samfund«.

»Videnskaben beviser, at vaccinerne ikke kun er sikre, men også nødvendige.«

I maj valgte 117 medarbejdere at anlægge en retssag mod hospitalet. Medarbejderne hævdede, at vaccinerne var »eksperimentelle«, og at Houston Methodist ikke kunne tvinge en medarbejder til at lade sig vaccinere. Medarbejdernes advokat mener, at hospitalet overtræder loven ved at kræve, at medarbejderne får vaccinen.

En kommission under den amerikanske regering, der arbejder med fokus på lige arbejdsmuligheder for alle amerikanere, skriver i en erklæring, at føderale retningslinjer ikke forbyder arbejdsgivere at kræve covid-19-vaccinationer, så længe der foretages rimelige tilpasninger over for dem, der af sundhedsmæssige årsager ikke kan modtage vaccinen.