Hillary Clinton frygter ikke terrorangreb fra fremmede magter – hun frygter, hvad amerikanerne er i stand til at gøre

Hun kender amerikanerne godt. Hun kender – efter fire år som udenrigsminister – også amerikanernes fjender godt. Alligevel er Hillary Clinton mere bange for, hvilken skade amerikanerne kan forårsage på deres eget land, end hvilken skade fremmede terrorister kan gøre.

I 2016 stod amerikanerne over for et valg. Hillary Clinton eller Donald Trump? Det blev som bekendt Donald Trump, der løb med sejren. Til stor fortrydelse for Hillary Clinton. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hillary Clinton frygter for det amerikanske demokrati.

Hun frygter, om der overhovedet vil være et demokrati tilbage, hvis ikke kræfterne fra det yderste højre bliver stoppet.

For da Donald Trumps trofaste støtter gik til angreb på Capitol Hill, kom det amerikanske demokrati reelt i fare, forklarer Hillary Clinton ved et live event med den britiske avis The Guardian.

Angrebet på Kongressen afslørede, hvem der udgør den reelle trussel mod USA. Og realiteten er, at USA er dets egen værste fjende, mener den tidligere førstedame, udenrigsminister og præsidentkandidat.

»Oprøret 6. januar var et terrorangreb (...) Vi er involveret i en meget alvorlig, men reel kamp for vores demokrati,« siger Hillary Clinton og tilføjer, at frygten for »interne trusler« er større end tidligere:

»Jeg tror, ​​vi er i en kamp for vores lands fremtid«.

Den tidligere præsidentkandidat frygter, hvilken skader, der kan opstå i de kommende år. Blandt andet ved brug af filibusteren i Senatet, der reelt betyder, at flere lovforslag kræver et flertal på 60 mandater. Det betyder, at Demokraternes flertal får en mindre betydning.

Samtidig forsøger flere republikanske stater også at ændre deres valglove, som vil gøre det sværere for primært demokratiske vælgere at stemme.

State of Terror

Det amerikanske demokratis fremtid er tydeligvis et emne, der optager Hillary Clinton. Sammen med krimiforfatter Louise Penny har hun skrevet en thriller, der udkommer 12. oktober i år.

I romanen er hovedpersonen en amerikansk udenrigsminister, som er ny i jobbet efter »fire år med en amerikansk ledelse, som har trukket sig fra verdensscenen«.

Romanen »State of Terror« vil udforske »risikofyldt diplomati og forræderi«, skriver forlaget om den kommende bog.

Den canadiske krimiforfatter Louise Penny fortæller, at det har været »en fantastisk oplevelse at få lov til at komme ind i udenrigsministeriet, ind i Det Hvide Hus og ind i udenrigsministerens sind, alt imens store kriser udfolder sig«.

»Før vi gik i gang, talte vi om hendes tid som udenrigsminister. Hvad var hendes værste mareridt? 'State of Terror' er svaret,« siger Louise Penny ifølge BBC.