Han skrev i 2007, at jøder har en »umættelig appetit på krig og drab«. Nu er han fyret

En ledende medarbejder i Google får sparket, efter at det er kommet frem, at han i 2007 i en blog kom med stødende kommentarer om jøder. Fyringen skriver sig ind i en række tilfælde af »cancel culture«.

Google har fyret en ledende medarbejder, der tidligere har udtrykt antisemitiske holdninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2007, lang tid før han blev chef for teamet for mangfoldighed hos Google, udgav Kamau Bobb en blog.

Under titlen »Hvis jeg var jøde« beskrev han i et indlæg, at han som jøde ville være bekymret for sin »umættelige appetit på krig og drab«.

Indlægget, der nu er slettet, har fået Google til at fyre Kamau Bobb.

Det skriver The Wall Street Journal.

Fyringen sker efter flere opfordringer fra en række jødiske organisationer og personligheder, der krævede Kamau Bobb fyret for hans udtalelser, efter at blogindlægget igen dukkede op i medierne i denne uge.

Blandt kritikerne var det israelske Simon Wiesenthal Center, der arbejder med at finde og retsforfølge nazister verden over for forbrydelser begået under Anden Verdenskrig.

En talsperson fra Google fordømmer indlægget, som hun mener kan have forårsaget en »dyb krænkelse og smerte for medlemmer af vores jødiske samfund«.

Kamau Bobb har ikke kommenteret sagen i offentligheden, men har ifølge New York Post sendt en e-mail til den jødiske personalegruppe hos Google for at undskylde og har anerkendt, at hans kommentarer var stødende.

»Det, jeg skrev, var en grov karakteristik af hele det jødiske samfund. Det var tænkt som en kritik af særligt militære handlinger,« skrev han angiveligt i e-mailen ifølge New York Post.

»Cancel culture«

Episoden skriver sig ind i en række tilfælde, som flere mener er forsøg på cancel culture, der beskrives som den woke venstrefløjs forsøg på at lukke munden på mennesker, de er uenig med.

I marts måtte den nyudnævnte chefredaktør for Teen Vogue, Alexi McCammond, forlade sit job, inden hun overhoved var begyndt. Det skete på baggrund af en række »homofobiske« og »racistiske« kommentarer om asiater fra 2011, hvor hun skrev på Twitter at hun som 17-årig efter en fest googlede, hvordan hun kunne undgå at vågne med »opsvulmede, asiatiske øjne«.

Den erfarne og anerkendte journalist Donald G. McNeil måtte også tidligere i år forlade sit job hos The New York Times. Det skete efter klager over, at han i 2019 under en middag på en studietur brugte n-ordet. Opsigelsen skete, selvom McNeil brugte udtrykket i en forklarende kontekst, da han blev stillet et spørgsmål om n-ordet.

I første omgang slap McNeil, hvis dækning af coronapandemien er indstillet til Pulitzerprisen, med en påtale fra avisens ledelse. Dette fik dog 150 af hans kollegaer til at skrive under på, at de havde følt sig »dybt berørte« af situationen. Dernæst valgte avisen at fyre McNeail.

Og senest er journalisten Piers Morgan stoppet som vært på »Good Morning Britain«, efter at han i selvsamme program fortalte, at han ikke troede på hertuginde Meghan Markles påstande om selvmord.

»Jeg blev således det seneste »offer« for den cancel culture, der gennemsyrer vores land, hvert minut, hver time, hver dag,« skrev tv-værten på Instagram om sin exit.