Han onanerede under et arbejdsrelateret Zoom-møde. Nu vender omdiskuteret journalist tilbage på skærmen: »En hvid mands privilegie«

Amerikansk journalist og analytiker blev taget i at onanere under et redaktionsmøde. Mens The New Yorker valgte at fyre ham, har CNN taget Jeffrey Toobin i nåde efter syv måneders suspendering. Men det vækker bestemt ikke glæde hos alle tv-seerne.

Mens The New Yorker valgte at fyre Jeffrey Toobin, har CNN taget ham i nåde efter syv måneders suspendering for at onanere under et Zoom-møde. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gik ikke stille for sig, da journalist og analytiker Jeffrey Toobin i oktober deltog i et Zoom-møde med sine kolleger på The New Yorker.

Under mødet med kollegerne gik han i gang med at onanere.

Det resulterede i en fyring fra The New Yorker og en suspendering fra CNN, hvor han er juridisk analytiker. Men efter en tænkepause har Jeffrey Toobin fået lov at vende tilbage til tv-stationen.

Det skriver flere amerikanske medier. Blandt andet New York Post og Axios.

For rullende kamera blev Jeffrey Toobin torsdag udspurgt om den pinlige episode, da han for første gang siden hændelsen vendte tilbage på skærmen.

»For at citere Jay Leno: Hvad fanden tænkte du?« spurgte værten Alisyn Camerota som det første.

Jeffrey Toobin forklarede, at hans opførsel var »dybt åndssvag og uforsvarlig«. Han troede ikke, at andre kunne følge med på skærmen, da han valgte at gå i gang med at onanere.

»Hvilket ikke er en undskyldning eller forsvar for mine handlinger.«

Jeffrey Toobin undskylder over for sin kone og familie og de kolleger, der var vidne til, at han onanerede.

Jeffrey Toobin havde været tilknyttet The New Yorker i 27 år, inden han fik sparket.

»Jeg er et mangelfuldt menneske, der laver fejl … Det var forkert og dumt. Jeg prøver at være en bedre person nu.«

Jeffrey Toobin har brugt de seneste syv måneder siden hændelsen på at gå i terapi, udført samfundstjeneste, arbejdet i en fødevarebank og skrevet en bog.

Han sagde, at de sidste syv måneder har været »elendige«, men han har brugt tiden på at gøre sig selv til et bedre menneske ved at gå i terapi.

Det er dog ikke alle, der hilser Jeffrey Toobin hjertelig velkommen tilbage på CNN.

»Ingen kvinde kunne have gjort noget i nærheden af, hvad Jeffrey Toobin gjorde og samtidig beholde sit job. Hvilken modbydeligt, incestuøs drengeklub,« skriver journalist Megyn Kelly på Twitter.

Og hun er langt fra den eneste, der kritiserer ansættelsen for værende både »hyklerisk« og »en hvid mands privilegie«.

»Hvis Tucker Carlson (fra Fox News, red.) gjorde, hvad Jeffrey Toobin gjorde, ville venstrefløjen appellere til, at han kom på en Sex Offender List. I stedet giver CNN ham et job og giver ham mulighed for at tage på pr-turné,« skriver den højreorienterede forfatter Birgitte Gabriel på Twitter.

Flere laver også paralleller til #metoo-bevægelsen og fremhæver, at netop Jeffrey Toobins tilbagevenden er bevis på, at bevægelsen stadig er vigtig.