Han myrdede sin kone – dernæst brevstemte han på Trump i hendes navn

Han er anklaget for at myrde sin hustru. Men da præsidentvalget blev afholdt, valgte han at brevstemme i hendes navn. Hvorfor? For at give en ekstra stemme til Donald Trump.

Først dræbte Barry Morphew sin hustru. Dernæst brugte han hendes stemmeseddel for at kunne give en ekstra stemme til Donald Trump. Det påstår anklagemyndigheden. Arkivfoto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

49-årige Suzanne Morphew havde været meldt savnet siden maj. Så da hendes brevstemme ved præsidentvalget i efteråret pludselig dukkede op, vakte det opsigt.

Hvordan kunne hun stemme, når der ingen livstegn havde været fra hende i mere end et halv år?

Den mistænkelige brevstemme, der gik til Donald Trump, fik myndighederne på sporet af, at der muligvis kunne være fundet valgsvindel sted.

Det skriver ABC News.

Sheriffen i Chaffee County kunne hurtigt konstatere, at stemmesedlen ikke var underskrevet af Suzanne Morphew selv. I stedet kunne de konkludere, at den forsvundne kvindes mand, Barry Morphew, havde underskrevet stemmesedlen.

Suzanne Morphews stemmeseddel samt mandens egen stemmeseddel blev beslaglagt af politiet, der valgte at indlede en efterforskning.

Under en afhøring i april indrømmede Barry Morphew, at det var ham, der havde indsendt en brevstemme på vegne af sin hustru.

Og årsagen var ganske simpel:

»Jeg ville have, at Trump skulle vinde,« sagde han ifølge retsdokumenterne, hvor han skulle have forklaret, at hans kone ville have stemt på Trump, hvis hun var i live:

»Hvorfor ikke give ham en ekstra stemme. Jeg regnede med, at alle de andre snød«.

Donald Trump påstod inden valget i efteråret, at demokratiske vælgere ville snyde med netop brevstemmer, der skulle hjælpe Joe Biden med at vinde valget. En løgn, som Trump siden har holdt fast i. Det til trods for, at der endnu ikke fundet beviser for snyd med demokratiske brevstemmer.

Barry Morphew har forklaret, at han ikke var klar over, at det var ulovligt at indsende en anden persons stemmeseddel.

»Jeg vidste ikke, at man ikke kunne gøre det på vegne af sin ægtefælle«.

»Vi savner dig. Dine piger har brug for dig«.

Den 5. maj valgte politiet at arrestere Barry Morphew, som ikke kun er anklaget for at have snydt med brevstemmer, men også for at stå bag hustruens forsvinden. En række beviser, der ikke er blevet nærmere uddybet, peger på, at han har dræbt sin hustru, lyder anklagerne.

Suzanne Morphew forsvandt på mors dag sidste år, da hun var ude på en cykeltur i den lille bjergby Salida i Chaffee County. Hendes lig er endnu ikke fundet.

Familiemedlemmer har tidligere forklaret, at Barry Morphew var ude af byen, da hans kone forsvandt. Under hele efterforskningen har han fastholdt sin uskyld. Han delte også en følelsesladet video, hvor han bad hende komme hjem:

»Suzanne, hvis der er nogen derude, der kan høre dette, der har dig, skal vi gøre alt, hvad der kræves for at bringe dig tilbage. Vi elsker dig. Vi savner dig. Dine piger har brug for dig.«

Parret havde sammen to døtre.

Der forventes ikke, at der finder andre anholdelser sted i forbindelse med forsvindingen, oplyser politiet i Chaffee County.

Der er ikke oplyst en mulig dødsårsag eller motiv.